Σε σοβαρό κίνδυνο ο ελληνικός λαός: Η συστηματική καταστροφή του ΕΣΥ από την κυβέρνηση.

Συγκέντρωση έξω από το υπ. Υγείας ενάντια στις απολύσεις 6.000 συμβασιούχων στα δημόσια νοσοκομεία

1 Φεβρουαρίου 2024

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας πραγματοποιείται αυτή την ώρα από εργαζόμενους σε καθαριότητα, φύλαξη και εστίαση καθώς και από υγειονομικούς των νοσοκομείων, ενάντια στις απολύσεις που τους ανακοινώνει η κυβέρνηση. Θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Εργασίας.

Κεντρική διεκδίκηση είναι με ευθύνη της κυβέρνησης να μετατραπούν οι συμβάσεις όλων των συμβασιούχων στις δημόσιες μονάδες Υγείας σε αορίστου χρόνου με πλήρη δικαιώματα.

Σημειώνεται ότι πάνω από 6.000 είναι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι σε καθαριότητα, φύλαξη, εστίαση, οι οποίοι είχαν υπογράψει ατομική σύμβαση και σήμερα κινδυνεύουν να βρεθούν στον δρόμο, καθώς το υπουργείο σκοπεύει να παραδώσει τις παραπάνω υπηρεσίες σε εργολάβους.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, σωματεία και εργαζόμενοι από τα νοσοκομεία ΚΑΤ«Ευαγγελισμός»«Θριάσιο»«Αττικόν» «Άγιος Σάββας»«Έλενα Βενιζέλου»ΨΝΑ Δαφνί και ΨΝΑ Δρομοκαΐτειο. Επίσης τα Σωματεία Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου Κρήτης και του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών. Παραβρίσκεται επίσης και το Κλαδικό Συνδικάτο Καθαριστριών Αττικής.

Την οργή των συγκεντρωμένων προκάλεσε η εμφάνιση του υπουργού υγείας, Άδωνη Γεωργιάδη στο βήμα της συγκέντρωσης, ο οποίος προκειμένου να γυαλίσει την κυβερνητική εικόνα θέλησε να πάρει το λόγο.

Πάρτε πίσω τις απολύσεις, έξω οι εργολάβοι από τα νοσοκομεία, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους ήταν τα συνθήματα που υποδέχτηκαν την πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας. Το αποτέλεσμα ήταν η ηγεσία του υπουργείου υγείας να αποχωρήσει, εν μέσω αποδοκιμασιών.

Η Μαίρη Μαρκοπούλου, εκ μέρους του Συνδικάτου Καθαριστριών Αττικής, εξέφρασε την αλληλεγγύη στους εργαζόμενους για μόνιμη και σταθερή δουλειά. Όπως είπε μετά από παρατάσεις 3,5χρονων είναι και πάλι αντιμέτωποι με την ανεργία. Αυτές οι παρατάσεις δεν οφείλονται στην καλή καρδιά των διοικήσεων και του υπουργείου, αλλά στην άρνηση των εργολάβων να αναλάβουν το έργο της καθαριότητας στα νοσοκομεία εν μέσω πανδημίας. Τόνισε την ανάγκη η καθαριότητα των δημοσίων νοσοκομείων να γίνεται από εργαζόμενους με μόνιμη σχέση εργασίας. Και απεύθυνε κάλεσμα στην 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 28 Φλεβάρη.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, Μιχάλης Γιαννακός, σημείωσε ότι από 1 Φλεβάρη ξεκινά η απόλυση 6000 συμβασιούχων στη φύλαξη, εστίαση, καθαριότητα.

Αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη συνάντηση αντιπροσωπείας της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία με τον υπουργό υγείας Α. Γεωργιάδη.

Πηγή: www.imerodromos.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.