Ελένη Θεοχάρους: Σώζει την τιμή του κυπριακού ελληνισμού!

Μετά το Αρτσάχ, η εθνοκάθαρση στη Γάζα το μέλλον της Κύπρου;

20 Δεκεμβρίου 2023

Η κατάσταση υγειονομικά και νοσοκομειακά, όπως λέει η κ. Θεοχάρους, είναι τραγική, ασθένειες όπως η χολέρα θερίζουν

H Κύπρια πολιτικός και ακτιβίστρια καθηγήτρια Ιατρικής στη Χειρουργική, Ελένη Θεοχάρους, περιγράφει με συγκλονιστικό τρόπο στον 98.4, την μεθοδευμένη επιχείρηση εμπλοκής μεγάλης υγειονομικής βοήθειας σε τόνους και ιατρικής εθελοντικής συνδρομής, από την Κύπρο στη Λωρίδα της Γάζας, προς ανακούφιση του λαού των Παλαιστινίων.

Από την μία η συστηματική επιχείρηση εξόντωσης του Ισραήλ και από την άλλη η πλήρης “αποστείρωση” της Αιγύπτου στο Σινά προς τα περάσματα στη Λωρίδα της Γάζας, δημιουργούν έναν εφιαλτικό κλωβό εξαθλίωσης για εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστινίους, που ακόμη και μέσα στην μεγαλύτερη ανοιχτή φυλακή του πλανήτη την Λωρίδα της Γάζας, είναι εκτοπισμένοι.

Η κατάσταση υγειονομικά και νοσοκομειακά, όπως λέει η κ. Θεοχάρους, είναι τραγική, ασθένειες όπως η χολέρα θερίζουν, ενώ οι απολυμάνσεις για χειρουργικές πράξεις γίνονται πλέον με ξύδι.

Η κ. Θεοχάρους δίνει και την γεωπολιτική διάσταση της υπόθεσης, τονίζοντας ότι μετά το πείραμα εθνοκάθαρσης στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, η παγκόσμια κοινότητα γίνεται θεατής στο αντίστοιχο πείραμα εθνοκάθαρσης στη Λωρίδα της Γάζας.

Αυτά θα έπρεπε να είναι προμηνύματα, λέει, στην Κυπριακή και Ελληνική πολιτική ηγεσία για το μέλλον της Κύπρου, όπου όπως το Ισραήλ με το στρατό Κατοχής δρα, θα δράσει ανάλογα κάποια στιγμή η Τουρκία, όπως και το 1974.

Πηγή: www.neakriti.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.