Πολύ σημαντική η στρατηγική θέση της: Επιχειρούν να «διαγραφεί» η νήσος Στρογγύλη, ώστε να διασφαλισθεί ο ευνουχισμός της επήρειας ΑΟΖ του Συμπλέγματος Μεγίστης

Του Παναγιώτου Παύλου
31 Δεκεμβριου 2023

Αν βάλετε κάτω κάποια μέχρι τώρα δεδομένα, θα διαπιστώσετε ότι με την ελληνική αβελτηρία κατάθεσης Θαλάσσιου Χωροταξικού Σχεδιασμού και τον ισχυρισμό ότι «οι βραχονησίδες ΔΕΝ διαθέτουν θαλάσσιες ζώνες» επιχειρείται μεταξύ άλλων, να «διαγραφεί» και η νήσος Στρογγύλη, ώστε να διασφαλισθεί ο ευνουχισμός της επήρειας ΑΟΖ του Συμπλέγματος Μεγίστης.

Διότι είναι η Στρογγύλη, που δίνει την απαιτούμενη έκταση σύνδεσης Ελληνοκυπριακής ΑΟΖ, και όχι το ίδιο το Καστελλόριζο.

Εξ ου και η εντατική προσπάθεια της Διευθύντριας του ΕΛΙΑΜΕΠ, και η απόπειρά της -αμέσως μετά τη συνάντησή της με τον Πρέσβη της Τουρκίας στην Αθήνα με τον Ροζάκη, και τους λοιπούς ομόσταυλούς της- να υποβαθμίσει στην ελληνική κοινή γνώμη τη γεωπολιτική ουσία και αξία των μικρών (ακατοίκητων) νησιών ως δήθεν επικαλυπτομένων από τα γειτονικά (μεγαλύτερα κατοικούμενα νησιά). ΠΡΟΣΟΧΗ!:

Το Καστελλόριζο ΔΕΝ επικαλύπτει ούτε το (μέγιστο) εύρος των Χωρικών Υδάτων της Στρογγύλης αλλά -και κυρίως- ΟΥΤΕ ΚΑΝ το δυναμικό της επήρειας ΑΟΖ που αυτή η νήσος χαράσσει.

Βάλτε τα τώρα αυτά δίπλα στην αποσιωπημένη δήλωση Γεραπετρίτη στη Βουλή στις 16/12/2023, της επιθυμίας για «οριοθέτηση Υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ με την Τουρκία σε ΑΥΤΗΝ την Κοινοβουλευτική Περίοδο» κι έχετε το ζητούμενο αρκετών στελεχών αυτής της κυβέρνησης:

«Να τρέξουμε να κολοβώσουμε την θαλάσσια έκταση της Ελλάδος με Συμφωνία ΑΟΖ με την Τουρκία επί 6 ναυτικών μιλίων Χωρικών Υδάτων ως έχουν, προτού μας πάρει χαμπάρι ο λαός, που σύντομα θα αρχίσει να βλέπει την αλήθεια μέσα από την μεθοδεύσεις μας, και μας εξαναγκάσει τυχόν να πάμε σε μέγιστη εθνική κυριαρχία, όπως προβλέπει το Διεθνές Δίκαιο».

Εν κατακλείδι, φίλες και φίλοι, ο μεγάλος πόλεμος δεν είναι ούτε κατά της Τουρκίας, ούτε κατά των πατρώνων μας· αλλά κατά του εγχώριου κατευναστικού, αποδεδειγμένα πλέον, μειοδοτικού κατεστημένου.

  • Η Κύπρος ετοιμάστηκε, με το δικό της Θαλάσσιο Χωροταξικό σχεδιασμό, για σύνδεση Ελληνοκυπριακής ΑΟΖ. Η Ελλάδα είναι έτοιμη να την αδειάσει και πάλι και παντοτινά, με νέο, «ΑΟΖικό» πλέον, «η Κύπρος κείται μακράν…».

Θα το επιτρέψουμε;

Ας τα έχουμε αυτά υπόψιν, κι ας προσέξουμε, τώρα που το Κατευναστικόν Έτος 2023 πνέει τα λοίσθια, το Νέον Έτος 2024 που καταφθάνει σε λιγότερο από ένα εικοσιτετράωρο, να μην γίνει ταφόπλακα ακρωτηριασμού του Νέου Ελληνισμού.

Καλή …Αντικατευναστική Χρονιά!

hellasjournal.com

Πηγή:www.anixneuseis.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.