Η Σταύρωση των Παλαιστινίων

Αλήθεια ο Οικουμενικός Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως και οι προκαθήμενοι των Εκκλησιών Ελλάδας και Κύπρου δεν έχουν να πουν τίποτα για τη γενοκτονία που γίνεται δίπλα μας;

Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου
4 Δεκεμβρίου 2023

«Ο Χίτλερ χτυπάει τις πόρτες των ευρωπαϊκών και αμερικανικών σπιτιών της μεσαίας τάξης και πολλοί τον αφήνουν να μπει μέσα. Η έξοδος (από τον Νότο στον Βορρά) θα απαντηθεί με πολλή βία και βαρβαρότητα. Αυτό που βλέπουμε στη Γάζα είναι μια πρόβα του μέλλοντος».
Γκουστάβο Πέτρο, πρόεδρος της Κολομβίας, στην παγκόσμια σύνοδο για το κλίμα.

«To να σκοτώνεις 5.300 αγόρια και κορίτσια είναι ναζιστική πρακτική».
Γκουστάβο Πέτρο, πρόεδρος της Κολομβίας, ανάρτηση στο Χ.

Γράφω αυτό το άρθρο το πρωί της Δευτέρας 4ης Δεκεμβρίου. Ολόκληρο το Σαββατοκύριακο προσπαθούσα να μάθω τι ακριβώς συνέβαινε στη Γάζα μετά την επανάληψη των ισραηλινών επιχειρήσεων και, ταυτόχρονα, παρακολουθούσα τι μεταδιδόταν από τα δικά μας μέσα ενημέρωσης και social media. Όχι μόνο οι Ισραηλινοί επανέλαβαν τις επιχειρήσεις, αλλά το έκαναν με πρωτοφανή ωμότητα, σκοτώνοντας τουλάχιστο 750 αμάχους μέσα σε 24 ώρες.

Στη συνέχεια σας παραθέτω έναν εντελώς ενδεικτικό και καθόλου εξαντλητικό κατάλογο των όσων συμβαίνουν στη μαρτυρική ζώνη, για τα περισσότερα από τα οποία, όπως μπορείτε εύκολα να διαπιστώσετε και οι ίδιοι, δεν έχετε την παραμικρή ιδέα, εφόσον στηρίζεστε στα μέσα, όχι ενημέρωσης, αλλά αποβλάκωσης και αποπληροφόρησης. Λόγω χώρου και χρόνου είμαι υποχρεωμένος να παραλείψω και πολλές άλλες σημαντικές πτυχές, όπως αίφνης τις όλο και σαφέστερα διατυπούμενες υπόνοιες ότι το Ισραήλ γνώριζε εδώ και ένα χρόνο τα σχέδια της Χαμάς και τα άφησε να πραγματοποιηθούν, ώστε να βρει ένα πρόσχημα να προχωρήσει στην κατάληψη της Λωρίδας της Γάζας και την εκτόπιση των Παλαιστινίων, και από εκεί και από τη Δυτική Όχθη, κατά το πρότυπο της 11ης Σεπτεμβρίου, όταν, όπως όλα δείχνουν, η ομάδα του αντιπροέδρου Τσένι άφησε να γίνουν οι τρομοκρατικές επιθέσεις, ώστε να δικαιολογηθεί η σειρά των πολέμων που εξαπέλυσαν οι Αμερικανοί στη συνέχεια). Το αν βέβαια θα τα καταφέρει είναι εντελώς άλλη ιστορία. Προς το παρόν είναι μάλλον η Χαμάς που κέρδισε, με τρομακτικό κόστος βέβαια, τορπιλίζοντας επιτυχώς τις συμφωνίες διαφόρων Αράβων κουίσλινγκ με τον Νετανιάχου και τον οριστικό ενταφιασμό του Παλαιστινιακού, ακόμα όμως είναι πολύ νωρίς για να μιλάμε οριστικά για νικητές και ηττημένους.

Σύμφωνα με τον οργανισμό του ΟΗΕ για τα παιδιά UNICEFοι τωρινοί βομβαρδισμοί στη Γάζα είναι οι χειρότεροι μέχρι τώρα και αρκετές πυκνοκατοικημένες συνοικίες έχουν ισοπεδωθεί,μόνο στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Οι τίτλοι ορισμένων εντύπων και sites διεθνώς είναι χαρακτηριστικοί: «Ζώνη Θανάτου» τιτλοφορεί το θέμα το αμερικανικό Common Dreams, ενώ ο εκπρόσωπος του Γραφείου του ΟΗΕ για τον συντονισμό των ανθρωπιστικών υποθέσεων Jens Laerke δηλώνει: «Η επί της Γης Κόλαση επέστρεψε στη Γάζα». Ήδη οι διαπιστωμένοι Παλαιστίνιοι νεκροί είναι 15.500, στην πραγματικότητα όμως μπορεί να είναι πολύ περισσότεροι, γιατί δεν είναι δυνατόν να μετρηθούν τα πτώματα κάτω από τα ερείπια των σχεδόν μισών κτιρίων (!) της ζώνης που έχει γκρεμίσει ο στρατός του εβραϊκού κράτους, ελλείψει των αναγκαίων εκσκαφικών μηχανημάτων, ούτε φυσικά όσοι πεθαίνουν και θα πεθάνουν αναπόφευκτα από τις συνθήκες που επιβάλλει ο κατοχικός στρατός στα σχεδόν δυόμισυ εκατομμύρια κατοίκων της Γάζας (έλλειψη νερού, τροφίμων, φαρμάκων και ενέργειας).

Για «Σόου της Φρίκης» (Horror Show)κάνουν λόγο οι Γιατροί χωρίς Σύνορα που καταγγέλλουν ότι ο ισραηλινός στρατός πυροβολεί στο ψαχνό παιδιά και μετά απαγορεύει στους γιατρούς του να τα περιθάλψουν. Τα νοσοκομεία της Γάζας είναι κύριος στόχος του ισραηλινού στρατού που επιδιώκει συστηματικά την καταστροφή τους από την αρχή της επιχείρησης, προφανώς για να κάνει τη ζωή των Παλαιστινίων αβίωτη και να τους εξαναγκάσει να φύγουν ή να πεθάνουν. Αφού κατέστρεψαν σχεδόν ολοκληρωτικά τα νοσοκομεία της βόρειας Γάζας τώρα επιδίδονται στην καταστροφή των νοσοκομείων της νότιας Γάζας. Το τι σημαίνει εξάλλου να είσαι σήμερα Παλαιστίνιος ανάπηρος, βαριά άρρωστος ή ηλικιωμένος, δεν χρειάζεται πολλή φαντασία για να το καταλάβουμε.

Στην πραγματικότητα πρόκειται για εργαλειοποίηση της αρρώστιας ως όπλου (όπως επίσης και της πείνας και της δίψας). Ήδη ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποίησε ότι οι θάνατοι λόγω μη παροχής περίθαλψης μπορεί να αποδειχθούν πολύ περισσότεροι από τα 5.000 διαπιστωμένα θύματα και τους 15.000 αγνοούμενους.

Για μαζικό εργοστάσιο δολοφονιών κάνει λόγο έρευνα του +942, που υποστηρίζει ότι οι άμαχοι δεν σκοτώνονται εξ αιτίας λάθους ή τυχαίων παραγόντων, αλλά ως αποτέλεσμα των συνειδητών αποφάσεων των Ισραηλινών αξιωματικών, που λαμβάνονται με τη βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης.

Τα λόγια προηγούνται των πράξεων και τις ακολουθούν. Ο γενοκτονικός λόγος έχει γενικευθεί στο Ισραήλ, έγινε πια η νόρμα, ενώ βάζουν ακόμα και μικρά εβραιάκια να τραγουδάνε ενθουσιασμένα ότι θα γκρεμίσουν όλη τη Γάζα.

Την οργή του εβραϊκού κράτους δεν γλυτώνουν ούτε οι σωροί των νεκρών Παλαιστινίων, ακόμα και παιδιών, σύμφωνα με μια τρομακτική (αν αντέχετε διαβάστε την) έρευνα του πολύ σοβαρού και πολύ έγκυρου αμερικανικού Jacobin, σοροί που συχνά παρακρατούνται από τις αρχές και δεν αποδίδονται στις οικογένειές τους.

Σημειωτέον ότι επειδή οι βομβαρδισμοί είναι αδιάκριτοι και όχι στοχευμένοι, όπως ισχυρίζονται οι Ισραηλινοί, ήδη στις πρώτες τρεις εβδομάδες του πολέμου-σφαγής έχουν σκοτωθεί περισσότερα μικρά παιδιά από όσα σκοτώνονται ετησίως σε όλες τις συρράξεις παγκοσμίως.

Και ενώ η προσοχή παραμένει συγκεντρωμένη στη Γάζα, το Ισραήλ ετοιμάζεται να εκμεταλλευθεί το γεγονός, εξαπολύοντας παράλληλα λουτρό αίματος στην Δυτική Όχθη του Ιορδάνη, γράφουν οι Times of Israel.

Να σημειώσουμε πάντως (αυτό και αν είναι είδηση!) ότι υπάρχουν ακόμα στην Ευρώπη, έστω και σχετικά αξιοπρεπείς πολιτικοί και κυβερνήσεις, όπως αυτές του Βελγίου, της Ιρλανδίας και της Ισπανίας που έσπασαν την κτηνώδη ομερτά των υπόλοιπων μελών της Ε.Ε., περιλαμβανομένων της Ελλάδας και Κύπρου, για τα εγκλήματα του Ισραήλ. Στη συζήτηση παρενέβη και ο Πάπας, ζητώντας τη διακοπή των εχθροπραξιών. Αλήθεια ο Οικουμενικός Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως και οι προκαθήμενοι των Εκκλησιών Ελλάδας και Κύπρου δεν έχουν να πουν τίποτα για τη γενοκτονία που γίνεται δίπλα μας; Τι μέλλον και τι κύρος μπορεί, διερωτώμαι, να έχει μια Εκκλησία που προσκυνάει με το «καλημέρα» τους ισχυρούς του κόσμου και δίνει άφεση αμαρτιών σε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας; Πώς απαντάνε άραγε οι προκαθήμενοι της ελληνικής Ορθοδοξίας στην έκκληση αυτή που τους έχει απευθυνθεί;

Και δεν είναι μόνο ότι οι Ευρωπαίοι «βάζουν πλάτη» με τη σιωπή τους στα εγκλήματα του Ισραήλ, βρήκαν την ώρα, σύμφωνα με καταγγελία της Διεθνούς Αμνηστίας, ενώ οι Ισραηλινοί σφάζουν τους Παλαιστίνιους (περί σφαγής πρόκειται, όχι περί πολέμου), να περιορίσουν τη χρηματοδότηση παλαιστινιακών οργανώσεων υπεράσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων ή να τους βάζουν όρο να αποκηρύξουν τη Χαμάς για να χρηματοδοτηθούν.

Ο ναζισμός ποτέ δεν ξεριζώθηκε από την Ευρώπη. Οι ίδιες μεγάλες εταιρείες που χρηματοδότησαν τον Χίτλερ και τον Μουσολίνι κυβερνάνε και σήμερα την Ευρώπη (όπως και οι απόγονοι των δωσιλόγων κυριαρχούν στην ελληνική οικονομία). Αν οι σημερινοί ιθύνοντες της πολιτικής και της επικοινωνίας ζούσαν στην Κατοχή, με χαρά θα παρέδιδαν και θα κατέδιδαν τους Εβραίους! Η μόνη διαφορά με πριν από εκατό χρόνια είναι ότι έχει υπερκαλύψει την ισχύ των Ευρωπαίων καπιταλιστών η Αμερική και ένα πανίσχυρο ισραηλινό λόμπι (πανίσχυρο εξαιτίας των διασυνδέσεών του με το παγκόσμιο χρηματιστικό κεφάλαιο και της επιρροής που ασκεί παγκοσμίως).

Πολύ ενθαρρυντική και ενδεικτική της εξέγερσης ενός σημαντικού μέρους της δυτικής κοινής γνώμης, παρά το μπαράζ φιλοϊσραηλινής προπαγάνδας που δέχεται και της απόκρυψης ουσιωδών ειδήσεων, είναι η τοποθέτηση υπέρ μιας εκεχειρίας στην Παλαιστίνη του μεγάλου αμερικανικού συνδικάτου των εργαζομένων στην αυτοκινητοβιομηχανία UAW, που κέρδισε πρόσφατα μια πολύ μεγάλη απεργιακή νίκη. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του συνδικάτου Shawn Fein, «είμαι περήφανος για την απόφασή μας» να ζητήσουμε εκεχειρία, καθώς «από την αντίσταση στον Φασισμό στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, έως την κινητοποίηση κατά του απαρτχάιντ στη Νότιο Αφρική και τον πόλεμο των Contras (σ.σ. που χρηματοδότησε η CIA εναντίον των Σαντινίστας στη Νικαράγουα), η UAW στάθηκε με συνέπεια υπέρ της δικαιοσύνης στον πλανήτη». (Αλήθεια, μήπως ξέρει κανείς που ακριβώς χάθηκαν, σε αυτό και σε όλα τα άλλα θέματα, οι απίστευτοι εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ;).

Και μια τελευταία ερώτηση. Για πόσα από τα παραπάνω σας ενημέρωσαν οι τηλεοράσεις, οι εφημερίδες ή τα σάιτ σας;. Μήπως εν τέλει στέκει αυτό που έγραψε η Ματίνα Παπαχριστούδη στο «Πριν»;

Πηγή: kosmodromio.gr

Διαβάστε επίσης:

Βαρύτατες κατηγορίες κατά Νετανιάχου-Μπάιντεν: «Γενοκτονία», «συνδρομή σε γενοκτονία», «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας»