«Με μαχαίρια και ρόπαλα κατά των Πακιστανών»

Εκτενή αναφορά στις επιθέσεις του ναζιστικού μορφώματος εναντίον συμπατριωτών του έκανε ο Τζαβέντ Ασλάμ, προσκομίζοντας στοιχεία ότι το διάστημα 2011-2013 περίπου 600-700 άτομα χτυπήθηκαν από χρυσαυγίτες.

24 Νοεμβρίου 2023

ο διάστημα 2011-2013, περίπου 600-700 άτομα χτυπήθηκαν μέχρι τη δολοφονία του Σαχζάντ Λουκμάν και του Παύλου Φύσσα». O Τζαβέντ Ασλάμ κατέθεσε χθες ως πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος στη δευτεροβάθμια δίκη για την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή και μέσα από αριθμούς κατάφερε να μεταφέρει στους δικαστές του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων λεπτομερώς την εικόνα της εγκληματικής δράσης των ταγμάτων εφόδου σε βάρος μεταναστών και προσφύγων.

Η προσπάθεια των συνηγόρων υπεράσπισης των χρυσαυγιτών να υποβαθμίσουν την αξιοπιστία του μάρτυρα έπεσε στο κενό, παρ’ όλα αυτά διήρκεσε αρκετή ώρα η απόπειρα να τον δυσφημήσουν, είτε ισχυριζόμενοι πως «από το 2005 υπάρχουν εντάλματα» σε βάρος του είτε κατηγορώντας τον, μεταξύ άλλων, για διακίνηση μεταναστών.

Ο μάρτυρας κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του έκανε εκτενή αναφορά στις επιθέσεις της Χ.Α. στην πακιστανική κοινότητα. «Το διάστημα 2009-10 ήταν επιθέσεις με σιδηρογροθιές, το 2011-12 ήταν με ρόπαλα και το 2013 ήταν δολοφονίες», υπογράμμισε. Και συμπλήρωσε: «Από το 2005 είμαι πρόεδρος της πακιστανικής κοινότητας. Το 2008-09 ακούσαμε για πρώτη φορά ρατσιστικά πράγματα. Μέχρι τότε δεν ξέραμε μαχαιριές και ρόπαλα.

Η πρώτη επίθεση έγινε στο Ρέντη το 2009. Το 2010, τους είδαμε πρώτη φορά με μπλούζες, ανήγγειλαν ότι είναι Χ.Α. και έλεγαν “να φύγουν οι μετανάστες” κι αν δεν φύγουν, θα τους χτυπήσουν και θα τους σκοτώσουν». Οι επιθέσεις μειώθηκαν αισθητά μόνο μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, όταν το διευθυντήριο της οργάνωσης βρέθηκε ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Δίνοντας λεπτομέρειες με ακριβείς ημερομηνίες, ο πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας αναφέρθηκε και σε συγκεκριμένα βίαια περιστατικά: στη Νίκαια, στη Χαλκίδα, στα Σεπόλια, μέσα σε λεωφορεία, σε τζαμιά και σε μαγαζιά μεταναστών. «Οταν τελείωσα πολιτικές επιστήμες, ήθελα να έρθω στην Ελλάδα για να δω τα φώτα που έδωσε στον κόσμο. Για μένα ήταν απίστευτο αυτά να συμβαίνουν εδώ», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Τι συνέβαινε όταν πήγαιναν σε αστυνομικά τμήματα για να κάνουν μήνυση; «Δεν παίρνανε τη μήνυση. Υπήρχε εμπόδιο». Αφηγήθηκε χαρακτηριστικά πως ύστερα από χρυσαυγίτικη επίθεση στη Νίκαια «περάσαμε όλη τη νύχτα έξω από το Α.Τ. Νίκαιας». «Ανοιχτά δεν μας έλεγαν “δεν μπορείτε να την κάνετε”, αλλά μας έλεγαν “περιμένετε, έχουμε δουλειά”. Κι όταν πήγαινε κάποιος μετανάστης μόνος του, τον κράταγαν για τα χαρτιά του», συμπλήρωσε.

Ενδεικτική είναι και η περίπτωση εισβολής τάγματος εφόδου σε σπίτι ενός ιμάμη στα Σεπόλια. Οταν έγινε η επίθεση στο σπίτι του, αρκετοί ήταν εκείνοι που επιχείρησαν να καταγγείλουν το περιστατικό στο διαβόητο Α.Τ. του Αγίου Παντελεήμονα. «Για πολλή ώρα δεν μπορούσαν να κάνουν μήνυση. Αφού έγιναν ανακοινώσεις από την Κοινότητα, την ΚΕΕΡΦΑ, τη Διεθνή Αμνηστία, μας πήραν τηλέφωνο από το τμήμα και μας είπαν να πάμε να κάνουμε τη μήνυση».

Πηγή: www.efsyn.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.