Τουρκικά ΜΜΕ: Η Κύπρος η δεύτερη πατρίδα του Ισραήλ; Πως οι Εβραίοι και το Ισραήλ σιγά- σιγά την έχουν υπό την κατοχή τους

”Αν πέσει η Κύπρος, πέφτει η Μεσόγειος- Αν πέσει η Μεσόγειος, πέφτει και η Ανατολία”

Σύμφωνα με την απάντηση που έδωσε ο Υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν σε ερώτηση στην Επιτροπή Σχεδιασμού και Προϋπολογισμού της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας, ο αριθμός των αιτήσεων για αγορές ακινήτων στην κατεχόμενη από τον τουρκικό στρατό βόρεια Κύπρο, τα τελευταία πέντε χρόνια είναι 15 χιλιάδες, δημοσιεύει η τουρκική εφημερίδα Milliyet.

Οι Ισραηλινοί πολίτες κατατάσσονται στη 12η θέση μεταξύ των αλλοδαπών που αγόρασαν ακίνητα στο κατεχόμενο από την Τουρκία τμήμα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Στην πρώτη θέση βρίσκονται οι Βρετανοί, οι Ιρανοί, οι Ουκρανοί και οι Ρώσοι.

Με άλλα λόγια, τα επίσημα αρχεία αρνούνται τον ισχυρισμό ότι υπάρχει κρυφή ισραηλινή κατοχή στο νησί. Ωστόσο, υπάρχει και μια αόρατη πλευρά του θέματος. Τα γεγονότα εκεί είναι λίγο ανησυχητικά.

Στο κατεχόμενο από τον τουρκικό στρατό τμήμα του νησιού της Κύπρου, οι πωλήσεις ακινήτων σε πολίτες τρίτων χωρών μπορούν να υπόκεινται στην έγκριση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Οι Τουρκοκύπριοι μπορούν να αγοράσουν απεριόριστη ιδιοκτησία χωρίς καμία έγκριση. Δεν είναι μυστικό ότι Εβραίοι από το Ισραήλ ή άλλες χώρες, που έχουν γίνει πολίτες της τουρκοκυπριακής κοινότητας, ειδικά από τις αρχές της δεκαετίας του 2000, κατέχουν σημαντικό αριθμό ακινήτων στο νησί, σύμφωνα με την ιστοσελίδα echedoros.blog. 

Σύμφωνα με τον ισχυρισμό του ιδιωτικού γραμματέα του πρώην προέδρου των Τουρκοκυπρίων, Ραούφ Ντενκτάς και του δημοσιογράφου Sabahattin İsmail, είναι αλήθεια ότι όσοι αγοράζουν ακίνητα στο νησί με ισραηλινό διαβατήριο βρίσκονται στη 12η θέση.

Υπάρχουν όμως και χιλιάδες Εβραίοι που αγοράζουν ακίνητα με ρωσικά, ουκρανικά, βρετανικά, γερμανικά και τουρκικά διαβατήρια.

Οι ιδιοκτήτες 3 μεγάλων κατασκευαστικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Κατεχόμενη Κύπρο, είναι Εβραίοι που έχουν λάβει την υπηκοότητα της λεγόμενης- ΤΔΒΚ.

Αυτοί είναι που κάνουν τις πραγματικές μεγάλες αγορές!

Ο Sabahattin İsmail λέει ότι αυτές οι εταιρείες που ελέγχονται από Εβραίους θεωρούνται επίσημα ως εταιρείες της βόρειας Κύπρου και έχουν κλείσει χιλιάδες στρέμματα γης στο νησί. 

Ως βάση για αυτόν τον ισχυρισμό, αναφέρει έναν Βρετανό πολίτη ονόματι Ντέιβιντ Λεβίς, ο οποίος κατασκεύασε τη Μαρίνα της Πύλης Καρπασίας. Ο Λεβίς είναι ένα όνομα που βραβεύτηκε από το Παγκόσμιο Σιωνιστικό Κογκρέσο και το Ισραήλ για τις υπηρεσίες του στο Ισραήλ!

Το ενδιαφέρον του Ισραήλ για το τουρκοκρατούμενο τμήμα της  Κύπρου κέρδισε δυναμική τη δεκαετία του 2000 επί πρωθυπουργίας του Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.

Με τις ανέσεις που παρέχονται στους Εβραίους επιχειρηματίες, εγκρίθηκε πρωταρχικά ένα έργο ζώνης μαρίνας και ξενοδοχείου 5 αστέρων στο Erenköy.

Τότε, το μήνυμα «Ήρθαν μόνο για επένδυση» τροφοδοτήθηκε έντεχνα στο κοινό. Με αυτή την επένδυση, το λόμπι του Ισραήλ γίνεται γρήγορα ένα από τα λόμπι με τη μεγαλύτερη επιρροή στο νησί. Ήταν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου που μια διώροφη βίλα που αγοράστηκε στο όνομα του Haim Azimov στο χωριό Άγιος Γεώργιος (τουρκ. Karaoğlanoğlu) της Κερύνειας, που άνοιξε ως η πρώτη ανεπίσημη συναγωγή της Κατεχόμενης Κύπρου.

Ολόκληρες οι περιοχές Lapta-Alsancak-Çatalköy-Ilgaz-Gaziveren… Και οι εβραϊκές τοποθεσίες αρχίζουν να υψώνονται στα αγορασμένα εδάφη από την Κερύνεια προς τα ανατολικά έως το Dikkarpaz- Ριζοκάρπασο. Αφού ολοκληρωθούν αυτά τα τμήματα, κατευθύνονται προς τη νότια ακτή της χερσονήσου Καρπασίας.

Φροντίζουν πολύ να μην αφήσουν αγνώστους ανάμεσά τους

Ένας Ισραηλινής καταγωγής επιχειρηματίας, στον οποίο δόθηκε η υπηκοότητα με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου της «ΤΔΒΚ», αρχίζει να χτίζει γιγάντιες εβραϊκές τοποθεσίες σε χιλιάδες στρέμματα γης που αγόρασε στην περιοχή Iskele.

Ένας άλλος ισραηλινής καταγωγής επιχειρηματίας πολίτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας συνεχίζει αυτήν την περίοδο την κατασκευή μιας μεγάλης τοποθεσίας στην παραλία Alagadi της Κερύνειας. Ο ιδιοκτήτης της γιγαντιαίας τοποθεσίας Αφροδίτη στην περιοχή Καζιβερά είναι ένας άλλος ισραηλινής καταγωγής επιχειρηματίας στον οποίο δόθηκε η υπηκοότητα.

Η απόκτηση της υπηκοότητας δεν είναι η μόνη μέθοδος που χρησιμοποιούν οι Ισραηλινοί για να αποκτήσουν απεριόριστη περιουσία στο νησί.

Συνεχίζουν να αγοράζουν ακίνητα μέσω εταιρειών που είναι εγκατεστημένες στα ονόματα Τουρκοκυπρίων. Οι Τουρκοκύπριοι που αγοράζουν γη για λογαριασμό του λόμπι του Ισραήλ πείθονται με μεγάλα χρηματικά ποσά.

Υποστηρίζεται ότι μερικές φορές παίζουν ρόλο παράγοντες όπως ο εκβιασμός και οι απειλές.

Σύμφωνα με ανεπίσημα στοιχεία, περίπου 30 χιλιάδες Εβραίοι ζουν στη βόρεια Κύπρο, η οποία έχει πληθυσμό 386 χιλιάδες. Έχουν 2 χιλιάδες εταιρείες και 25 χιλιάδες στρέμματα γης. Όσοι ήρθαν από την Ουκρανία μετά τον πόλεμο δεν περιλαμβάνονται σε αυτόν τον αριθμό.

Συνοψίζοντας…

Είναι σαφές ότι το ενδιαφέρον του Ισραήλ και των Εβραίων από όλο τον κόσμο για το νησί της Κύπρου δεν είναι ένα συνηθισμένο και αυθόρμητο ενδιαφέρον. Το νησί της Κύπρου βρίσκεται μέσα στα εδάφη «Arzı Mevud» των Εβραίων [(σημείωση:  Arz-ı Mev’ud έκφραση από το Κοράνι- Η γη της επαγγελίας που υποσχέθηκε να δώσει ο Μωυσής στους Εβραίους]). 

Δραστηριοποιούνται πολύ όχι μόνο στα βόρεια του νησιού αλλά και στον ελεγχόμενο από την Ελλάδα νότο, προσθέτει ο Ζαφέρ Σαχίν. 

Ποιος είναι ο βασικός σκοπός του έργου «Διάδρομος Ανθρωπιστικής Βοήθειας Λάρνακας-Γάζας», που ήρθε ξαφνικά στο προσκήνιο μετά την εμφάνιση του ζητήματος της Γάζας;

Είναι πράγματι η ανησυχία τους για δραστηριότητα ανθρωπιστικής βοήθειας ή ετοιμάζονται να κάνουν ένα από τα βήματα που θα μετατρέψουν την Κύπρο σε δεύτερη πατρίδα για το Ισραήλ;

Την ώρα που έγραφα αυτό το άρθρο, μου ήρθε στο μυαλό μέσω Whatsapp το δελτίο τύπου του Κυπριακού Ιδρύματος. Υπενθυμίζουν ότι η Κύπρος είναι το πιο στρατηγικό σημείο στη Μεσόγειο και στο ζήτημα της εθνικής ασφάλειας της Τουρκίας και συνεχίζουν ως εξής:

Ένας από τους βασικούς στόχους του δυτικού κόσμου και του Ισραήλ είναι η κατάληψη του νησιού με την εξάλειψη της Τουρκίας.

Αν πέσει η Κύπρος, πέφτει η Μεσόγειος.

 Αν πέσει η Μεσόγειος, πέφτει και η Ανατολία.

Προειδοποιούμε τον τουρκοκυπριακό λαό για πωλήσεις γης σε Σιωνιστές Εβραίους και τους καλούμε να σταματήσουν αυτή τη σιωπηλή κατοχή.

Η Κύπρος δεν πρέπει να γίνει Παλαιστίνη.

Όλη αυτή η δήλωση του ιδρύματος είναι σημαντική, αλλά η τελευταία ευχή-προειδοποίηση είναι πολύ κρίσιμη…

Πηγή: www.pentapostagma.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.