Δεν ντρέπεται

Η Σακελλαροπούλου καταδικάζει μόνο τις σφαγές των Ισραηλινών

10 Οκτωβρίου 2023

Με τον Πρόεδρο του Κράτους του Ισραήλ Ισαάκ Χέρτζογκ επικοινώνησε το απόγευμα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, επαναλαμβάνοντας πως καταδικάζει «τη βάρβαρη και αποτρόπαια» επίθεση της Χαμάς κατά της χώρας του.

Πρόσθεσε πως η τρομοκρατία «δεν μπορεί ποτέ να έχει δικαιολογία και νομιμοποίηση».

Εξέφρασε επίσης την αλληλεγγύη της Ελλάδας στο Ισραήλ και το λαό του, επικαλούμενη το «αναφαίρετο δικαίωμά του στην αυτοάμυνα, με σεβασμό στους κανόνες διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου», μολονότι το Ισραήλ δεν τηρεί τους κανόνες ανθρωπιστικού δικαίου, όπως επισήμαναν σήμερα αξιωματούχοι του ΟΗΕ απαιτώντας το άνοιγμα ανθρωπιστικών διαδρόμων στην πλήρως αποκλεισμένη Λωρίδα της Γάζας.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε επίσης «οδύνη» για τις ζωές που χάθηκαν κατά την τρομοκρατική αυτή επίθεση, καθώς και τις ευχές της για γρήγορη ανάρρωση των τραυματιών. Υπογράμμισε ότι οι απαγωγές και η απάνθρωπη μεταχείριση είναι καταδικαστέες και ότι οι όμηροι και οι αιχμάλωτοι που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας πρέπει να απελευθερωθούν και να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Δεν είπε ούτε μία κουβέντα για τους Παλαιστίνιους αμάχους στη Γάζα που σφαγιάζονται σαν αρνιά από την ισραηλινή ακριβοπληρωμένη πολεμική μηχανή.

Κατά τα λοιπά, ψέλλισε και μία κουβέντα για «την ανάγκη διασφάλισης της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή».

Πηγή: kosmodromio.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.