Συνεχή κυβερνητικά πραξικοπήματα. “Βελούδινη δικτατορία” στην Ελλάδα

Γιατί η κυβέρνηση «τρέχει» να αντικαταστήσει μέλη της ΑΔΑΕ

27 Σεπτεμβρίου 2023

Με διαδικασία fast track επιχειρεί η κυβέρνηση να αντικαταστήσει μέλη της ΑΔΑΕ ώστε να μην επιβληθεί στην ΕΥΠ πρόστιμο ύψους 100.000 ευρώ για απόκρυψη στοιχείων στο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων κινητών τηλεφώνων.

Από την περασμένη Παρασκευή που έγινε γνωστή η ημερήσια διάταξη για τη συνεδρίαση που θα πραγματοποιείτο σήμερα, αλλά λόγω κακοκαιρίας αναβλήθηκε για μεθαύριο, ξεκίνησε ένας αγώνας δρόμου για να αντικατασταθούν τα τρία μέλη των οποίων η θητεία έχει λήξει και των αναπληρωματικών τους. Το θέμα αυτό, όπως και για άλλες ανεξάρτητες αρχές ήταν σε εκκρεμότητα πριν από τις βουλευτικές εκλογές και αφέθηκε να τακτοποιηθεί σε μετεκλογικό χρόνο εξαιτίας και των διαφωνιών της αντιπολίτευσης.

Μάλιστα έχει οριστεί για αύριο συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής προκειμένου να αλλάξει η σύνθεση της ΑΔΑΕ. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν ενημερωθεί σχετικά, αλλά εικάζεται ότι, για να υπάρχει τέτοια σπουδή, ο Πρόεδρος της Βουλής έχει εξασφαλίσει την πλειοψηφία των 3/5.

Διαβάστε τη συνέχεια στο www.tovima.gr

Συμβαίνουν πράγματα πρωτοφανή

29 Σεπτεμβρίου 2023

Χτες το απόγευμα ορίστηκαν στη Βουλή ο νέος αντιπρόεδρος και νέα μέλη της ΑΔΑΕ, με την αντισυνταγματική πρακτική που σχολίασα εδώ και σε δύο τηλεοπτικά κανάλια χτες το βράδυ. Το ίδιο απόγευμα έσπευσε να υπογράψει τον διορισμό του αντιπροέδρου και των νέων μελών ο Υπουργός Δικαιοσύνης, που νύχτα πια δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Ποτέ στο παρελθόν δεν έχει ξαναγίνει κάτι τέτοιο. Πάντα η υπογραφή του Υπουργού Δικαιοσύνης και η έκδοση του ΦΕΚ ολοκληρώνονταν 10-15 μέρες μετά την Διάσκεψη των Προέδρων.

Μία κυβέρνηση στρατευμένη στην υπόθεση προστασίας της ΕΥΠ από τον έλεγχο και την προγραμματισμένη για σήμερα επιβολή προστίμου από την ΑΔΑΕ…Αποφασισμένη να συγκαλύψει το σκάνδαλο των υποκλοπών και να εκδιώξει ή να “αφοπλίσει” τον πρόεδρό της ανεξάρτητης αρχής Χρήστο Ράμμο, που δεν δίστασε επί ενάμιση χρόνο να ασκήσει το καθήκον του για να αποκαλυφθεί το σκάνδαλο. Πλέον δεν τηρούνται ούτε τα προσχήματα. Ζούμε κρίσιμες μέρες. Οι αντιστάσεις απέναντι στην αυθαιρεσία λιγοστεύουν.

Από ανάρτηση στο facebook του Xenofon Contiades

Σημ.: “Τον Οκτώβριο του 2020 το ΕΣΡ επέβαλε πρόστιμο-μαμούθ 730.000 ευρώ σε 25 περιφερειακά κανάλια, στα οποία ο Βελόπουλος μέσω της εκπομπής του «Κόντρα και ρήξη» διαφήμιζε τις κηραλοιφές του. Επειδή τα κανάλια δεν είχαν χρήματα, λέγεται ότι αναγκάστηκε να πληρώσει από την τσέπη του μέρος των προστίμων. Φημολογείται ότι μια εμπλοκή με τις εφοριακές αρχές ταράζει τον ύπνο του περισσότερο από τους οργισμένους πρώην βουλευτές του.”

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.