Θέλει να γίνει πρωθυπουργός, αλλά δεν ξέρει τι λέει…

21 Σεπτεμβρίου 2023

Σε μια απαράδεκτη διατύπωση, ενδεικτική ίσως της ρηχότητας με την οποία αντιμετωπίζει διάφορα θέματα, υπέπεσε ο Στέφανος Κσσσελάκης, που θέλει να γίνει ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά τη διάρκεια δηλώσεών του στις οποίες θεωρητικά ήθελε να ψέξει τον Κυριάκο Μητσοτάκη «επειδή δεν απάντησε στον Ερντογάν» που ζήτησε αναγνώριση του ψευδοκράτους, ο κ. Κασσελάκης άρχισε να αγκομαχά ψάχνοντας τον σωστό όρο για το ψευδοκράτος.

Στην αρχή είπε «το δεύτερο μισό», και ύστερα «το κρατίδιο τέλος πάντων το δικό τους».

Εως ότου βρέθηκε ένας δημοσιογράφος να του υπενθυμίσει τον μόνο όρο που χρησιμοποιεί και ο τελευταίος Ελληνας πολιτικός: «ψευδοκράτος».

Αν δεν τον βοηθούν τα ελληνικά του, ας μιλάει αγγλικά.

Αν πάλι έχει ελάχιστο πραγματικό ενδιαφέρον για την πολιτική καλό είναι να αναθεωρήσει γρήγορα τις φιλοφοξίες του να γίνει εθνοσωτήρας διότι εκτός από γραφικός μπορεί σύντομα να γίνει και επικίνδυνος.

ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ

Σε ατόπημα για ένα μείζον εθνικό ζήτημα υπέπεσε ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος αποκάλεσε τα κατεχόμενα «κρατίδιο».

Χαρακτηριστικά, σχολιάζοντας τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν ο κ. Κασσελάκης on camera δήλωσε:

«Είναι απαράδεκτο ο κ. Μητσοτάκης να μην απαντάει στην πρόκληση Ερντογάν για αναγνώριση του δεύτερου μισού της Κύπρου, η βορ…, το κρατίδιο τελοσπάντων του δικού τους στην Κύπρο αντί να απαντάει επί τόπου…». «…του ψευδοκράτους», έσπευσε να διορθώσει μετά από παρατήρηση δημοσιογράφου.

«Ένας ηγέτης απαντάει ξεκάθαρα, δεν αφήνει να περνάνε υπονοούμενα. Η Ελλάδα με ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση θα προστατεύσει πλήρως και στο ακέραιο και την κυριαρχία της και τα κυριαρχικά δικαιώματά της, είναι ξεκάθαρο» συνέχισε.

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.