Home Latest Η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία πραγματοποίησε στην Ελλάδα άσκηση επίθεσης στις πυρηνικές εγκαταστάσεις...

Η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία πραγματοποίησε στην Ελλάδα άσκηση επίθεσης στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν

«Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία (IAF) πραγματοποίησε αυτή την εβδομάδα στην Ελλάδα, μια μεγάλη άσκηση αεροπορικής επίθεσης μεγάλης εμβέλειας, την τελευταία από μια σειρά ασκήσεων με στόχο την προετοιμασία των (Ισραηλινών) Ενόπλων Δυνάμεων, για ενδεχόμενο χτύπημα στο Ιράν και τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του» αναφέρει ανακοίνωση των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων (IDF).

19 Σεπτεμβρίου 2023

Η Times of Israel αναφέρουν πως η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία (IAF) πραγματοποίησε αυτή την εβδομάδα μια μεγάλη άσκηση επίθεσης μεγάλης εμβέλειας στην Ελλάδα, την τελευταία από μια σειρά ασκήσεων που αποσκοπούν στην προετοιμασία του στρατού για ένα πιθανό χτύπημα στο Ιράν και τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του.

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε την Πέμπτη ότι η κοινή διήμερη άσκηση με την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία περιελάμβανε πτήσεις μεγάλης εμβέλειας, εναέριο ανεφοδιασμό, πτήσεις σε χαμηλό ύψος και χρήση πραγματικών πυρών, όπως αναφέρει το δημοσίευμα.

Προσθέτει πως οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις ανέφεραν ότι κατά τη διάρκεια της άσκησης, δεκάδες μαχητικά αεροσκάφη της IAF, καθώς και κατασκοπευτικά αεροσκάφη και αεροσκάφη ανεφοδιασμού, πέταξαν χιλιάδες χιλιόμετρα από το Ισραήλ στην Ελλάδα και πίσω.

«Στο ελληνικό έδαφος, τα μαχητικά αεροσκάφη εξασκήθηκαν σε πτήσεις σε χαμηλό ύψος και στη ρίψη αληθινών πυρομαχικών σε καθορισμένες περιοχές», ανέφεραν οι IDF, που προσέθεσε ότι η άσκηση διεξήχθη υπό «ιδιαίτερα δύσκολες» καιρικές συνθήκες, λόγω των πρόσφατων πλημμυρών, αλλά παρόλα αυτά, όλοι οι εικονικοί στόχοι καταστράφηκαν.

Μαχητικά αεροσκάφη της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας προσχώρησαν στα πολεμικά αεροσκάφη της IAF κατά τη διάρκεια των πτήσεων μεγάλης εμβέλειας στο ελληνικό έδαφος, οι οποίες, σύμφωνα με τον IDF, αποσκοπούν στην «αμοιβαία μάθηση», σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Συγκεκριμένα, ο διοικητής της 106ης μοίρας ανέφερε πως η άσκηση είχε δύο κύριους στόχους: «Ο πρώτος είναι η συνεργασία με την Ελλάδα, η οποία περιλαμβάνει αμοιβαία μάθηση… και ο δεύτερος είναι η βελτίωση της ετοιμότητας της IAF. Αντιμετωπίζοντας πτήσεις μεγάλων αποστάσεων, με καιρικές προκλήσεις… με έλλειψη πληροφοριών και μερικές φορές με πολύ περίπλοκες αποστολές».

«Η άσκηση αποτελεί μέρος μιας σειράς ασκήσεων και μοντέλων που πραγματοποίησε η IAF το περασμένο έτος και σκοπός τους είναι η βελτίωση της επιχειρησιακής και πνευματικής επάρκειας για πτήσεις μεγάλων αποστάσεων, ανεφοδιασμό, επιθέσεις σε βάθος [του εχθρικού εδάφους] και επίτευξη αεροπορικής υπεροχής», ανέφεραν οι IDF, προσθέτοντας πως αρκετές ακόμη ασκήσεις αυτού του τύπου θα πραγματοποιηθούν φέτος.

Πηγή: thepressproject.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.