Δήμος Χανίων προς Κασσελάκη: «Οι Τάφοι των Βενιζέλων δεν είναι χώρος για κομματικές εκδηλώσεις»

29 Αυγούστου 2023

Ο Στέφανος Κασσελάκης ,που μέσω βίντεο ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, προκάλεσε την αντίδραση από το Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Βενιζέλος» και το δήμο Χανίων με αφορμή την αποψινή συγκέντρωση και για το λόγο αυτό εξέδωσαν σχετική ανακοίνωση.

Όπως αναφέρεται «ο χώρος των Τάφων των Βενιζέλων στον Προφήτη Ηλία στο Ακρωτήρι είναι ένας τόπος ιστορικής μνήμης με ισχυρούς συμβολισμούς, συνδέεται με κορυφαίες στιγμές της κρητικής ιστορίας, με τους αιματοβαμμένους αγώνες των Κρητικών για την ελευθερία και την ένωση με την Ελλάδα, επελέγη από τον ίδιο τον Ελευθέριο Βενιζέλο για τελευταία κατοικία του, ενώ σε αυτό το σημείο αναπαύεται και ο γιος του, Σοφοκλής. Παρόμοια εκδήλωση κομματικού χαρακτήρα δεν έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στο παρελθόν στο σημείο αυτό».

Σύμφωνα με δήμος και ίδρυμα για την έκφραση σεβασμού στην ιστορική μνήμη καθιερωμένη είναι η κατάθεση στεφάνου από πολιτικούς. «Η παρέμβαση αυτή δεν έχει επ’ ουδενί χαρακτήρα προσωπικής αιχμής εναντίον ενός υποψηφίου προέδρου σε μία εσωκομματική διαδικασία. Αποτελεί έκφραση ισχυρών επιφυλάξεων και της αγωνίας μας για ένα ξεχωριστό σημείο αναφοράς, εθνικής σημασίας, που προφανώς και πρέπει να υπερβαίνει στενά κομματικά όρια και προσωπικές στρατηγικές. Ιδιαίτερα σήμερα, σε μια εποχή που αναζητούνται πρότυπα και τα οράματα και οι παρακαταθήκες του Βενιζέλου εξακολουθούν να εμπνέουν», καταλήγουν.

Πηγή: www.lifo.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.