Αμείλικτοι αριθμοί για τις φωτιές: Η χειρότερη κυβέρνηση όλων των εποχών

Meteo: 52% λιγότερες μεγάλες δασικές πυρκαγιές και 195% αύξηση των καμένων εκτάσεων το 2023!

26 Αυγούστου 2023

Γράψαμε χθες ότι η σημερινή κυβέρνσηη έχει την χειρότερη επίδοση στην αντιμετωπίση πυρκαγιών. Η επιβεβαίωση έρχεται και από ανακοίνωση του Meteo που οι υπογράφουν οι  Θ.Μ. Γιάνναρος, Κ. Λαγουβάρδος:

ΕΑΑ – Πεντέλη, Παρασκευή 25 Αυγούστου 2023, 13:00

Αρνητικά είναι τα στατιστικά στοιχεία (Εικόνες 1 – 3) για την πορεία της φετινής (2023) αντιπυρικής περιόδου στη χώρα μας, όπως αυτά προκύπτουν από την ανάλυση των δεδομένων του Ευρωπαϊκού Συστήματος Πληροφόρησης για Δασικές Πυρκαγιές(https://effis.jrc.ec.europa.eu) που επεξεργάστηκε η Πυρομετεωρολογική Ομάδα FLAME της μονάδας ΜΕΤΕΟ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ). Ειδικότερα:

🔥Η αθροιστικά καμένη έκταση στην Ελλάδα, από την αρχή του έτους έως και την Πέμπτη 24.08.2023, καταγράφει αύξηση +195% σε σύγκριση με την έκταση που κατά μέσο όρο (2002 – 2022) καίγεται ετησίως στη χώρα μας.

🔥Καταγράφοντας 1.281.480 στρέμματα καμένων εκτάσεων έως την Πέμπτη 24.08.2023, η Ελλάδα κατατάσσεται πρώτη μεταξύ 20 Μεσογειακών χωρών. Δεύτερη έρχεται η Ισπανία με 824.640 στρέμματα και τρίτη η Ιταλία με 595.330 στρέμματα. Αύξηση των καμένων εκτάσεων καταγράφουν επίσης η Γαλλία (+66%) και το Μαρόκο (+30%), ενώ μείωση καταγράφεται στις υπόλοιπες χώρες.

Διαβάστε τη συνέχεια στο www.militaire.gr

Οι αριθμοί για τις εκτάσεις που αποτεφρώθηκαν είναι αμείλικτοι! Η χειρότερη «επίδοση» κυβέρνησης στην αντιμετώπιση πυρκαγιών

25 Αυγούστου 2023

Πρόκειται για «πύρινο Βατερλό» της κυβέρνησης Μητσοτάκη! Τα στατιστικά στοιχεία που δεν μπορεί να διαψεύσει κανείς, όση …επικοινωνία κι αν χρησιμοποιήσει αποδεικνύει ότι η σημερινή κυβέρνηση έχει τις χειρότερες επιδόσεις στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Μέχρι φέτος «κρυβόταν» πίσω από το επιχείρημα ότι δεν είχαμε θρηνήσει ανθρώπινες ζωές. Δυστυχώς φέτος είχαμε και νεκρούς.

Ο απόστρατος Αξιωματικός της ΠΑ Παναγιώτης Κουρής γράφει και εξηγεί τι δείχνουν τα επίσημα στατιστικά στοιχεία:

Το παρακάτω γράφημα προέρχεται από το European Forest Fires Information System (EFFIS). Τι μας δείχνει; Παρότι ο αριθμός πυρκαγιών (μπλε γραμμή) είναι μειωμένος σε σχέση με άλλες χρονιές, έχει ανέβει κατακόρυφα ο αριθμός καμένων εκτάσεων (κόκκινη στήλη). Μέχρι τώρα είναι η δεύτερη χειρότερη επίδοση στον τομέα, με την πρώτη χειρότερη το 2007 που όμως ήταν πολλαπλάσιος ο αριθμός πυρκαγιών σε σχέση με ότι υφίσταται σήμερα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο www.militaire.gr

ΣΥΡΙΖΑ: Κόλαφος τα στοιχεία Meteo για την κυβέρνηση Μητσοτάκη: Με τις μισές πυρκαγιές, τριπλάσια τα καμένα

25 Αυγούστου 2023

Τα σοκαριστικά στοιχεία του Meteo για τις φετινές πυρκαγιές στη χώρα μας και την καταστροφή που άφησαν πίσω τους σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας την κυβέρνηση για «ανικανότητα».

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προσπαθεί καθημερινά να δικαιολογήσει την αποτυχία της στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών, επικαλούμενη τον μεγάλο αριθμό τους και την δυσκολία των καιρικών συνθηκών. Τα στοιχεία του Meteo όμως είναι κόλαφος για την κυβέρνηση και καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς της», σημειώνει η Κουμουνδούρου.

Και τονίζει πως, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία από την ανάλυση των δεδομένων του Ευρωπαϊκού Συστήματος Πληροφόρησης για Δασικές Πυρκαγιές, που επεξεργάστηκε η Πυρομετεωρολογική Ομάδα FLAME του Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στην Ελλάδα το φετινό καλοκαίρι «είχαμε 52% λιγότερες μεγάλες δασικές πυρκαγιές, με ταυτόχρονη αύξηση των καμένων εκτάσεων κατά 195% συγκριτικά με τον μέσο όρο της περιόδου 2002 – 2022».

Διαβάστε τη συνέχεια στο www.in.gr

Καταστροφικές πυρκαγιές / Τα στοιχεία που καταρρίπτουν το κυβερνητικό αφήγημα

25 Αυγούστου 2023

Την παντελή έλλειψη ολοκληρωμένου σχεδίου αντιπυρικής προστασίας επιβεβαιώνουν τα στατιστικά στοιχεία για την πορεία της φετινής αντιπυρικής περιόδου στη χώρα μας, όπως αυτά προκύπτουν από την ανάλυση των δεδομένων του Ευρωπαϊκού Συστήματος Πληροφόρησης για Δασικές Πυρκαγιές  που επεξεργάστηκε η Πυρομετεωρολογική Ομάδα FLAME της μονάδας ΜΕΤΕΟ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ).

Ειδικότερα, και δεδομένου ότι η κλιματική κρίση που επικαλείται η κυβέρνηση δεν αφορά αποκλειστικά την Ελλάδα, τα στοιχεία καταδεικνύουν τα εξής:

  • Η αθροιστικά καμένη έκταση στην Ελλάδα, από την αρχή του έτους έως και την Πέμπτη 24.08.2023, καταγράφει αύξηση +195% σε σύγκριση με την έκταση που κατά μέσο όρο (2002 – 2022) καίγεται ετησίως στη χώρα μας.
  • Καταγράφοντας 1.281.480 στρέμματα καμένων εκτάσεων έως την Πέμπτη 24.08.2023, η Ελλάδα κατατάσσεται πρώτη μεταξύ 20 Μεσογειακών χωρών. Δεύτερη έρχεται η Ισπανία με 824.640 στρέμματα και τρίτη η Ιταλία με 595.330 στρέμματα. Αύξηση των καμένων εκτάσεων καταγράφουν επίσης η Γαλλία (+66%) και το Μαρόκο (+30%), ενώ μείωση καταγράφεται στις υπόλοιπες χώρες.

Διαβάστε τη συνέχεια στο tvxs.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.