Ισχυρός παράγοντας της Motor Oil, εθελοντής στο γραφείο Δένδια

Της Ιωάννας Ηλιάδη
8 Αυγούστου 2023

Ισχυρός παράγοντας της Motor Oil, διορίστηκε ως εθελοντής στο γραφείο Δένδια, και θα προσφέρει τις υπηρεσίες του και για χρονικό διάστημα δύο ετών.

Ένας ισχυρός παράγοντας της Motor Oil και της κατασκευαστικής ΕΛΛΑΚΤΩΡ του ομίλου Βαρδινογιάννη ήρθε να ενισχύσει εθελοντικά το ιδιαίτερο Γραφείο του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, θέματα Οργάνωσης και Διοίκησης και για χρονικό διάστημα δύο ετών, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του υπουργού που δημοσιεύτηκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

Πρόκειται για τον κ. Πάνο Κυριακόπουλο, ο οποίος διαθέτει MSc από το MIT και MBA από το Imperial College, αλλά κυρίως διαθέτει μεγάλη εμπειρία σε θέματα διοίκησης, αφού είναι από τα μεγάλα στελέχη του ομίλου Βαρδινογιάννη.

Ο κ. Πάνος Κυριακόπουλος αποχώρησε από τα ΜΜΕ του Ομίλου Βαρδινογιάννη για να αναλάβει θέση ευθύνης στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ, η οποία περιήλθε στον Όμιλο της Motor Oil. Η εκλογή του μαζί με άλλα δυο μέλη στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας ΕΛΛΑΚΤΩΡ, έγινε κατόπιν πρότασης της Motor Oil, το 2022. 

Ήταν μια σημαντική κίνηση, καθώς ο Πάνος Κυριακόπουλος, εκπροσωπώντας το Star, ήταν ο βασικός διαπραγματευτής για τα ζητήματα του κλάδου, μαζί με τον Στρατή Λιαρέλη (ΑΝΤ1), με τις εκάστοτε κυβερνήσεις, ενώ ειδικά το 2015, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, είχε καθοριστικό ρόλο στο σχέδιο της αδειοδότησης όσο και στη λειτουργία της Digea.

Σήμερα ο κ. Παναγιώτης Κυριακόπουλος είναι στο ΔΣ της ΕΛΛΑΚΤΩΡ ως Σύμβουλος, Μη Εκτελεστικό Μέλος, και από τις 29 Ιουνίου, συμβουλεύει τον υπουργό Εθνικής Άμυνας σε θέματα.

Ο Πάνος Κυριακόπουλος, είναι γιος του στρατηγού Όθωνα Κυριακόπουλου και από το 2018 του απονεμήθηκε ο βαθμός του έφεδρου Ταξίαρχου με πρόταση του τότε υπουργού άμυνας Πάνου Καμμένου.

Ο κ. Πάνος Κυριακόπουλος είναι παλιός συμμαθητής του Γιάννη Βαρδινογιάννη, από το Κολλέγιο και έγινε μάλιστα και κουμπάρος του. Ταυτόχρονα είναι στενός φίλος του σημερινού ΥΕΘΑ Νίκου Δένδια, από την εποχή της νεότητας και των δύο, δηλαδή από τα χρόνια που ήταν συνεργάτες στην ΟΝΝΕΔ. Μάλιστα όταν το όνομα του κ. Κυριακόπουλου βρέθηκε στη λίστα με τις υποκλοπές που αποκάλυψε το Documento θεωρήθηκε από  μερίδα του Τύπου πως ο πραγματικός στόχος ήταν οι δυο στενοί του φίλοι.

Η πρόσληψή του στο υπουργείο εθνικής άμυνας, είναι σίγουρα μια πολύ ενδιαφέρουσα εξέλιξη. Δείτε την απόφαση διορισμού του στο γραφείο του Νίκου Δένδια:

Πηγή: www.anixneuseis.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.