Διευκρινίσεις για την εισαγωγή της δουλείας στην Ελλάδα. Ο λαγός Γεωργιάδης πάει στις 13 από τις 16 ώρες δουλειά

Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ έξω από το υπουργείο εργασίας, ενάντια στο νομοσχέδιο για τα εργασιακά, την Τετάρτη 12 Μαΐου 2021. (EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ)

Αναδίπλωση Γεωργιάδη μετά το σάλο για τη θέσπιση 16ωρης εργασίας

4 Αυγούστου 2023

Σε αναδίπλωση υποχρεώθηκε απόψε ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης μετά τις σφοδρές πολιτικές και κοινωνικές αντιδράσεις  που προκάλεσαν οι πρωινές εξαγγελίες για νομοσχέδιο με το οποίο θα θεσπιστεί αφενός σαν «νόμιμη» η 16ωρη ημερήσια (!) εργασία στο πλαίσιο ανάλογης οδηγίας της Ε.Ε. και αφετέρου θα επιβληθεί ο ρόλος του λεγόμενου «εξαμηνίτη δόκιμου εργαζόμενου» που θα απολύεται δίχως καμία αποζημίωση εάν ο εργοδότης δεν τον κρατήσει πάνω από έξι μήνες.

Στην αποψινή «διευκρινιστική» ανακοίνωση ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρει:

«Στο Σχέδιο Νόμου που θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, την επόμενη εβδομάδα, ρητώς διευκρινίζεται η δυνατότητα της εργασίας σε πολλαπλούς εργοδότες, όπως ορίζει η ευρωπαϊκή νομοθεσία. Σε καμία όμως περίπτωση δε σταματά να εφαρμόζεται το ΠΔ88/1999 περί των ελαχίστων περιόδων ανάπαυσης που αποτελεί υπερεθνικό δίκαιο και όπου εκεί ορίζεται ρητώς ότι για κάθε περίοδο 24 ωρών η ελάχιστη ανάπαυση δεν μπορεί να είναι κατώτερη των 11 συνεχών ωρών, το οποίο συνεχίζει να ισχύει για κάθε εργοδότη στον οποίο εργάζεται ο εργαζόμενος».

Διαβάστε τη συνέχεια στο kosmodromio.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Διαβάστε επίσης

Καταργούν το 8ωρο. Επαναφέρουν και επίσημα τη δουλεία