Έκκληση

“Θα υπάρξουν δύο σενάρια είτε φυλακή είτε η δολοφονία μας, άλλο δεν υπάρχει”. Αυτό δήλωσε ο Μιχαήλ Κονόνοβιτς, ένας από τους ηγέτες του Ουκρανικού Κομμουνιστικού Κόμματος (KPU) μαζί με τον αδελφό του Αλεξάντερ στο AntiDiplomatico σε συνέντευξή του στην Clara Statello στις 30 Ιουνίου. Οι αδελφοί Κονόνοβιτς είναι τα θύματα μιας καφκικής διαδικασίας, μιας δίωξης που δεν αφήνει πολλά περιθώρια για ελπίδα.

Πήραμε, διαδίδουμε και ζητάμε την ευρύτερη δυνατή διάδοση αυτής της έκκλησης που έφτασε σε εμάς και η οποία μαρτυρά την επείγουσα ανάγκη προστασίας της ζωής τους. Ο χρόνος για δράση είναι ΤΩΡΑ.

………………………………………….

ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ, ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΑΣ. Η ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ΚΟΝΟΝΟΒΙΤΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Εμείς οι αδελφοί Κονόνοβιτς, Ουκρανοί κομμουνιστές και αντιφασίστες απευθυνόμαστε στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Δημοκρατικής Νεολαίας, στους κομμουνιστές, σε όλη την αριστερά και στους αντιφασίστες της Ευρώπης και του Κόσμου.

Δηλώνουμε επίσημα ότι το καθεστώς Ζελένσκι ετοιμάζει τη δολοφονία μας.

Το καθεστώς, μέσω του αστυνομικού Yevgeny Kravchuk, μας έχει προειδοποιήσει δημόσια και επανειλημμένα για την επικείμενη δολοφονία μας. Ο αστυνομικός έχει αναρτήσει εκκλήσεις για τη δολοφονία μας στο Facebook και διαδίδει ενεργά τη διεύθυνση του σπιτιού μας, γνωρίζοντας ότι βρισκόμαστε σε κατ’ οίκον περιορισμό και δεν μπορούμε να πάμε πουθενά, οπότε είμαστε παγιδευμένοι.

Μόνο μετά από υπόδειξη των αρχών μπορεί ένας υπεύθυνος αστυνομικός να κάνει τέτοιες δηλώσεις και εκκλήσεις δημοσίως, χωρίς να φοβάται τις όποιες συνέπειες.

Με αυτόν τον τρόπο, είμαστε επίσημα εκτός νόμου και ξεκαθαρίζουμε ότι για τη δολοφονία μας δεν θα τιμωρηθεί κανένας. Πρόκειται για την ίδια πρακτική της δεκαετίας του 1930 στη ναζιστική Γερμανία, όπου οι κομμουνιστές και οι αντιφασίστες τέθηκαν εκτός νόμου.

Το καθεστώς Ζελένσκι θέλει να οργανώσει μια εκτέλεση για παραδειγματισμό.

Σύντροφοι, σας ζητάμε να οργανώσετε δράσεις διαμαρτυρίας στις ουκρανικές πρεσβείες και στα προξενεία, στα γραφεία εκπροσώπησης της ΕΕ, στον ΟΑΣΕ και σε άλλες διεθνείς αρχές και οργανισμούς απαιτώντας από τις ουκρανικές αρχές “να αποτρέψουν τη δολοφονία των αντιφασιστών Κονόνοβιτς”. Σας ζητάμε να μας υποστηρίξετε και να αποτρέψετε τη δολοφονία μας από το καθεστώς Ζελένσκι.

https://contropiano.org/news/internazionale-news/2023/07/04/lappello-alla-mobilitazione-dei-fratelli-kononovich-0162089

Πηγή: m.facebook.com

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.