Για τον ΣΥΡΙΖΑ και την Αριστερά

Αναδημοσιεύουμε στη συνέχεια δύο σχόλια που λάβαμε για το άρθρο μας «Δεν ξέρεις πόσο το χάρηκα που πάτωσε ο Τσίπρας!»

Ακολουθούν τα προηγούμενα σχόλια στη λίστα “Το ‘Οχι διαρκεί πολύ” Συζήτηση στην αριστερά για τις εκλογές και τον ΣΥΡΙΖΑ

Δημήτρη, κανένας δεν πρέπει να λοβοτομηθεί για να ξεχάσει τί έγινε το καλοκαίρι του 2015. Εκείνη τη δραματική Κεντρική Επιτροπή που συγκλήθηκε με υπογραφές των μελών της γιατί ο μικρός αρνιόταν να τη συγκαλέσει, εκείνο το κείμενο της σύγκλησης που δεν τόλμησε ωστόσο να το καταθέσει κανένας στην ίδια την Κ.Ε. Την απόσυρση υπογραφών με πρώτο τον περίφημο Λάμπρου Την παραίτηση από την Κ.Ε. των μελών της ΚΟΕ παρούσης της διαδικασίας, τα κομπρομί του Λαφαζάνη (αριστερού ρεύματος) με τον μικρό για ορισμό συνεδρίου μέσα στο Φθινόπωρο, ΜΕ ΤΟΝ ΜΙΚΡΟ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΝΑ ΑΘΕΤΕΙ ΤΗΝ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟ, την αποχώρηση του αριστερού ρεύματος, της ΔΕΑ, Κόκκινο, Ρόζα κλπ συνιστωσών από τις οργανώσεις μελών με αποτέλεσμα να μην μπορούν να συνεδριάσουν οι οργανώσεις του κόμματος για να αντιμετωπίσουν το εσωκομματικό πραξικόπημα.
Με λίγα λόγια οι συνιστώσες απέσυραν τις μετοχές τους απ΄ τον ΣΥΡΙΖΑ, παίρνοντας ενδεχομένως και τη σχετική αποζημίωση, και πήδηξαν απ’ τα παράθυρα αφήνοντας το κόμμα στον μικρό, μήπως και προλάβουν να φτιάξουν κόμματα για τις εκλογές και το νομισματοκοπείο. Ο συριζας της απόλυτης αμετροέπειας είχε την τύχη που το άξιζε, το ίδιο και όλες του οι συνιστώσες που από κοινού με τον μικρό διαχειρίστηκαν τις εξελίξεις, τότε.
Γιάννης Πάνου

Εγώ προσωπικά δεν ξεχνώ τίποτα! ούτε το γιουχα στον Γλέζο στο α΄συνέδριο ούτε το δούλεμα και την πίεση  που φαγαμε για να διαλύσουμε την Συσπείρωση μηχανικών λόγω της Πέρκα ούτε την απαξίωση δημοτικών παραταξεων και επικεφαλής Ανοικτη πόλη(Πορταλιου αλλά και Συμπαράταξη Ελπίδας και Νίκου Μυλων εδώ στην Κω!
Δημήτρης Πικιώνης

Τέλος δεν είναι άσκοπο ίσως να υπενθυμίσουμε τη δήλωση προσωπικοτήτων με επικεφαλής τον Μίκη Θεοδωράκη για τη συνθηκολόγηση του 2015 Έκκληση προσωπικοτήτων προς τον Ελληνικό λαό και τους λαούς όλου του κόσμου

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.