Σφοδρότατη επίθεση της χήρας του Σήφη Βαλυράκη στον Ανδρουλάκη: «Λυπάμαι για τη μετάλλαξη του ΠΑΣΟΚ»

Nα σημειώσουμε ότι ο Ιωάννης Γλύκας είναι και συνήγορος της Χρυσής Αυγής. ‘Οπως φαίνεται όλα τα ελληνικά “μπουμπούκια” έχουν βρει στέγη στο πολιτικό σύστημα!
Δ.Κ.

Σφοδρότατα πυρα από τη Μίνα Βαλυράκη, στη σημερινή ηγεσια του ΠΑΣΟΚ με αφορμή την επιλογή του να τοποθετήσει στα ψηφοδέλτια της Α’ Πειραιά τον δικηγόρο Ιωάννη Γλύκα, Πρόεδρο της Ένωσης Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων, αλλά και συνήγορο των δύο ψαράδων που κατηγορούνται για «ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία» σε βάρους του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ και συζύγου της, Σήφη Βαλυράκη.

«Ο σημερινός Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, αποδεικνύει ότι έχει περιορισμένες γνώσεις γύρω από την προσφορά του Σήφη στην χώρα και το ΠΑΣΟΚ» υπογραμμίζει σε σκληρή δήλωσή της η Μίνα Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη.

«Ο Ιωάννης Γλύκας διετέλεσε δικηγόρος υπεράσπισης των φερόμενων δολοφόνων του Σήφη Βαλυράκη για μικρό διάστημα, με μοναδικό σκοπό την αποφυλάκισή τους σε χρόνο ρεκόρ. Παράλληλα είναι υπερασπιστής κατηγορουμένων στη γνωστή δίκη της Χρυσής Αυγής, τόσο πρωτόδικα όσο και σήμερα σε δεύτερο βαθμό» επισημαίνει.

«Εμείς δεν μπορούμε να απαγορεύσουμε στον δικηγόρο να ασκεί τα καθήκοντά του ακόμα και σε τέτοιες υποθέσεις, αν πρόκειται αυτό να γίνεται για βιοποριστικούς λόγους. Όμως, ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν δικαιούται να αγνοεί την ιστορία και την αξία των ιδρυτικών στελεχών του κόμματος που ηγείται και να “τιμά” με την συμμετοχή στους καταλόγους των υποψηφίων, τον συγκεκριμένο» υπογραμμίζει.

Η Μίνα Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη επισημαίνει ότι έθεσε υπόψη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ αυτά τα ζητήματα με επιστολή της στις 15 Ιουνίου, αλλά όχι μόνο δεν υπήρξε καμία εξήγηση για την πράξη του, αλλά και προσπάθησε μέσω τρίτων να υποβαθμίσει τελείως το γεγονός.

«Δηλώνω ότι δεν υπάρχει χαρακτηρισμός για την πράξη του, λυπάμαι για την μετάλλαξη του ΠΑΣΟΚ, που με αμέτρητους αγώνες άλλαξε, με ηγέτη τον Ανδρέα Παπανδρέου, την χώρα και της έδωσε το κύρος που και σήμερα έχει» υπογραμμίζει η σύζυγος του Σήφη Βαλυράκη. «H οικογένειά μου θα συνεχίσει τον αγώνα της για την αποκάλυψη της αλήθειας, απέναντι σε όλες τις δυνάμεις που υποκινούνται από τον “Ηθικό Αυτουργό”» καταλήγει.

Ολόκληρη η δήλωση της Μίνας Παπαθεοδώρου – Βαλυράκη

«H 24η Ιανουαρίου 2021, είναι μια μέρα που άλλαξε και θα αλλάξει πολλά περισσότερα στην χώρα μας και στο πολιτικό σκηνικό.

Ο Σήφης Βαλυράκης αντιστάθηκε κατά της Χούντας των συνταγματαρχών, βασανίστηκε και πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα μας.

Ιδρυτικό στέλεχος από την αρχή, με τον αείμνηστο ηγέτη του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Παπανδρέου, ως ένας από τους πλέον έμπιστους και στενούς συνεργάτες του έως τις τελευταίες του στιγμές.

Το όνομά του έχει το βάρος και τη δύναμη ακόμη και μετά τη δολοφονία του να διαμορφώνει καταστάσεις, να παραδειγματίζει και να προσφέρει.

Ο σημερινός Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, αποδεικνύει ότι έχει περιορισμένες γνώσεις γύρω από την προσφορά του ΣΗΦΗ στην χώρα και το ΠΑΣΟΚ, αποδεικνύοντάς το περίτρανα με την κίνηση να συμπεριλάβει τιμητικά στο ψηφοδέλτιο του κόμματός του, στην Α’ Εκλογική περιφέρεια του Πειραιά, για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, τον δικηγόρο Ιωάννη Γλύκα.

Η απόφαση αυτή δεν συμβαδίζει με τις αρχές και την ιστορία του ΠΑΣΟΚ και δημιουργεί πολλά ερωτηματικά για την επιλογή αυτή.

Ο Ιωάννης Γλύκας διετέλεσε δικηγόρος υπεράσπισης των φερόμενων δολοφόνων του Σήφη Βαλυράκη για μικρό διάστημα, με μοναδικό σκοπό την αποφυλάκισή τους σε χρόνο ρεκόρ.

Παράλληλα είναι υπερασπιστής κατηγορουμένων στη γνωστή δίκη της «Χρυσής Αυγής», τόσο πρωτόδικα όσο και σήμερα σε δεύτερο βαθμό.

Εμείς δεν μπορούμε να απαγορεύσουμε στον δικηγόρο να ασκεί τα καθήκοντά του ακόμα και σε τέτοιες υποθέσεις, αν πρόκειται αυτό να γίνεται για βιοποριστικούς λόγους.

ΟΜΩΣ:

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ΔΕΝ δικαιούται να αγνοεί την ιστορία και την αξία των ιδρυτικών στελεχών του κόμματος που ηγείται και να «τιμά» με την συμμετοχή στους καταλόγους των υποψηφίων, τον συγκεκριμένο.

Έθεσα υπόψη του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ τα δεδομένα, την 15 Ιουνίου 2023, με επιστολή μου, αλλά όχι μόνο δεν δέχτηκα καμία εξήγηση για την πράξη του, αλλά και προσπάθησε μέσω τρίτων να υποβαθμίσει τελείως το γεγονός.

Το ίδιο συνέβη και από τα σημερινά στελέχη του κόμματος και για τους λόγους αυτούς:

Δηλώνω ότι δεν υπάρχει χαρακτηρισμός για την πράξη του, λυπάμαι για την μετάλλαξη του ΠΑΣΟΚ, που με αμέτρητους αγώνες άλλαξε, με ηγέτη τον Ανδρέα Παπανδρέου, την χώρα και της έδωσε το κύρος που και σήμερα έχει.

H οικογένειά μου θα συνεχίσει τον αγώνα της για την αποκάλυψη της αλήθειας, απέναντι σε όλες τις δυνάμεις που υποκινούνται από τον «Ηθικό Αυτουργό».

Πηγή: thefaq.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Διαβάστε επίσης

O Μητσοτάκης θέλει την παντοδυναμία του – Ο Ανδρουλάκης συμφωνεί;