Παπανδρέου για Δημήτρη Λιβιεράτο: «Συνεπής στα ιδανικά της Αριστεράς»

Με μια συγκινητική ανακοίνωση αποχαιρέτισε τον Δημήτρη Λιβιεράτο, ο Γιώργος Παπανδρέου κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην αγωνιστική δράση του πολιτικού και ιστορικού.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Γιώργου Παπανδρέου: 

«Ο Δημήτρης Λιβιεράτος, ένας από τους σημαντικότερους αγωνιστές της Αριστεράς, σύντροφος και φίλος, έφυγε σήμερα από κοντά μας.

Ο Δημήτρης, συνδικαλιστής και ιστορικός της Αριστεράς, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και του Αντιδικτατορικού Αγώνα, από τα σημαντικότερα στελέχη της Τετάρτης Διεθνούς και των Απελευθερωτικών Κινημάτων μαζί με τον επιστήθιο φίλο του Μιχάλη Ράπτη ή Πάμπλο, όπως ήταν γνωστός, υπήρξε σημαίνων στέλεχος της Αλγερινής Επανάστασης, ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, μέλος των κορυφαίων καθοδηγητικών του Οργάνων τα πρώτα χρόνια, μεταξύ των οποίων και του Εκτελεστικού Γραφείου, επικεφαλής του Κέντρου Μελετών και Διαφώτισης και συγγραφέας πολλών από τα ιδεολογικά κείμενα του Κινήματός μας, τα οποία και συνέβαλαν καθοριστικά στη συγκρότηση των μελών και των στελεχών του.

Ο Δημήτρης διακρινόταν για το ήθος, τη σεμνότητα και τη συνέπειά του στα ιδανικά της Αριστεράς και του σοσιαλιστικού κινήματος.

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών και ενώ σχεδίαζε τη συγγραφή αρκετών ακόμη συγγραμμάτων, με θέματα ιστορικά, σχολιαστικά των παγκόσμιων εξελίξεων, αλλά και προβληματισμού για την πορεία των πραγμάτων και τη στάση της Αριστεράς.

Είχα την τύχη να συνεργαστώ στενά μαζί του και να εκτιμήσω την ταπεινότητα με την οποία πορευόταν πάντα και την αφοσίωση με την οποία εργαζόταν για μια καλύτερη και αξιοπρεπή ζωή.

Ο Δημήτρης, για όλους εμάς που τον γνωρίσαμε, θα αποτελεί πάντα παράδειγμα για τη σημασία των αγώνων και την αξία των σοσιαλιστικών ιδανικών.

Στους οικείους του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια».

Πηγή: www.topontiki.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Διαβάστε επίσης

Δημήτρης Λιβιεράτος (1927 – 2023): Έφυγε ο Τελευταίος των Μοϊκανών

Δημήτρης Λιβιεράτος (1927 – 2023)