Σοβαρή καταγγελία: Το Predator εστάλη σε πολίτη μέσω του emvolio.gov.gr!

«Για όλο αυτό το κύκλωμα, για όλη αυτή την εγκληματική οργάνωση, υπάρχει ποινική διάσταση ευθύνης», υποστήριξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης

27 Ιανουαρίου 2023

Στην καταγγελία ότι πολίτης «μολύνθηκε» με sms από το Predator που προήλθε από το emvolio.gov.gr, λίγο πριν εμβολιαστεί, προχώρησε ο Γιάννης Ραγκούσης. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ αποκάλυψε από το βήμα της Ολομέλειας ότι πολίτης, του οποίου το κινητό παγιδεύτηκε από το «αρπαχτικό», δέχθηκε μήνυμα με παραποιημένη τη διεύθυνση emvolio.gov.gr, λίγες μόλις ημέρες πριν κάνει το εμβόλιο για τον κορωνοϊο.

«Πώς γνώριζαν οι χειριστές του Predator το αυστηρά προσωπικό δεδομένο του πολίτη για το πότε είχε κλείσει το ραντεβού του;» διερωτήθηκε ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καταγγέλλοντας πως προκύπτει ενιαίο κέντρο διαχείρισης των προσωπικών δεδομένων πολιτών με τις παράνομες παρακολουθήσεις.

Λίγη ώρα μετά έφτασε στη Βουλή ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης προκειμένου να απαντήσει στον Γιάννη Ραγκούση, λέγοντας πως οποιοσδήποτε μπορεί να παραποιήσει αυτά τα μηνύματα και πως υπάρχουν εκατοντάδες τρόποι να αποκτήσει κανείς αυτά τα δεδομένα μέσω υφαρπαγής στοιχείων του χρήστη. «Σαράντα χιλιάδες φαρμακοποιοί, γιατροί και ΚΕΠ έχουν πρόσβαση στο gov.gr. Είναι οι άνθρωποι του gov.gr άνθρωποι του Predator; Ενα καλό πράγμα κάναμε. Πάμε να πετάξουμε λάσπη επειδή έχουμε εκλογές;» ανέφερε ο υπουργός από το βήμα.

Νωρίς το πρωί, πάντως, ο ίδιος είχε δεχθεί τα πυρά και από τον Πάνο Σκουρλέτη (ΣΥΡΙΖΑ) για την υπόθεση Majoritas, ο οποίος τον εγκάλεσε για την επίμαχη παρουσία του σε συνέδριο το 2018. «Το 2018 μίλησα σε ένα συνέδριο ως διευθυντής Ερευνών. Πετάτε λάσπη στον ανεμιστήρα. Προσοχή, γιατί η λάσπη ενίοτε γυρίζει πίσω», απάντησε ο υπουργός.

Προανακριτική για τις υποκλοπές θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ

Στο μεταξύ, ο Γιάννης Ραγκούσης προανήγγειλε χθες τη σύσταση προανακριτικής για τις υποκλοπές, εάν το κόμμα του κερδίσει τις εκλογές. «Η προσωπική μου γνώμη είναι ότι ασφαλέστατα υπάρχει για όλο αυτό το κύκλωμα, για όλη αυτή την εγκληματική οργάνωση, ποινική διάσταση ευθύνης», είπε και ξεκαθάρισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να αφήσει το σκάνδαλο των υποκλοπών στο σκοτάδι.

«Κανείς τους, με πρώτο και καλύτερο τον κ. Γεραπετρίτη, δεν τόλμησε να πει ότι ο κ. Τσίπρας είπε ψέματα. Γιατί; Γιατί ξέρουν πια ότι υπάρχουν οι αποδείξεις. ερχονται από την επίσημη Αρχή που είναι η ΑΔΑΕ» είπε στο κανάλι Attica και πρόσθεσε: «Από την ώρα που είναι αλήθεια, σημαίνει ότι αποδέχονται ότι έχουν πραγματοποιηθεί αυτές οι παράνομες και αντισυνταγματικές υποκλοπές. Οι αποδείξεις προέρχονται από το αντικειμενικό γεγονός ότι ο πολιτικός και διοικητικός προϊστάμενος της ΕΥΠ ήταν ο κ. Μητσοτάκης».

Σύμφωνα με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, «ασφαλέστατα υπάρχει για όλο αυτό το κύκλωμα, για όλη αυτή την εγκληματική οργάνωση, ποινική διάσταση ευθύνης. Εχουμε πει από την πρώτη μέρα ότι την επομένη σχηματισμού της νέας Βουλής θα ξεκινήσουμε τις διαδικασίες για τη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής. Δεν τους επιτρέπουμε να πιστεύουν ότι θα τη γλιτώσουν. Δεν θα τη γλυτώσουν. Αν είχαμε την πλειοψηφία, θα την κάναμε από τώρα. Αν την κάνουμε, θα έχει τα απαράδεκτα αποτελέσματα που είχε η λειτουργία της εξεταστικής επιτροπής». Την ίδια θέση έχει εκφράσει και ο βουλευτής και πρώην υπουργός Παύλος Πολάκης.

Πηγή: www.newsbreak.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.