Θέμα δημοκρατίας ο αποκλεισμός του Πράσινο και Μωβ στις εκλογές

Θέμα δημοκρατίας ο αποκλεισμός του Πράσινο και Μωβ στις εκλογές

5 Μαΐου 2023

Ήδη ο αποκλεισμός του Πράσινο & Μωβ αρχίζει να απασχολεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Καλούμε τους φορείς στην #Ελλάδα, όλο τον δημοκρατικό κόσμο και τα κόμματα καθώς και φορείς στην ΕΕ να πάρουν θέση.

Είναι ζήτημα δημοκρατίας και όχι τεχνικό ή τυπικό θέμα. Είναι πρόβλημα ανοργανωσιάς, έλλειψης κατάλληλης προετοιμασίας, προβληματικής πλατφόρμας και διαδικασίας και πολλών άλλων θεμάτων και ερωτημάτων που διερευνούμε. Τα θέματα αυτά όμως μετατρέπονται σε παράγοντα παραβίασης συνταγματικού δικαιώματος.

Κάποια τεχνικά θέματα επιλύθηκαν, πχ παράταση λειτουργίας της πλατφόρμας που διαφορετικά θα οδηγούσε σε αποκλεισμό πολύ περισσότερων κομμάτων.

Αν υπήρχε λοιπόν βούληση θα επιλύονταν και το τεχνικό πρόβλημα που οδήγησε στον αποκλεισμό του Πράσινο και Μωβ

Ο αιφνιδιαστικός και απρόσμενος αποκλεισμός της Συμμαχίας Πράσινο και Μωβ από την διαδικασία των εκλογών δεν είναι υπόθεση ενός κόμματος. Είναι απειλή για κάθε Έλληνα πολίτη.

Πρέπει όλοι να υπερασπιστούμε το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι.

Δεν είναι δυνατόν η ικανότητα και η φιλικότητα ή μη της πλατφόρμας μιας ιδιωτικής εταιρείας να καθορίζει ποια κόμματα θα κατέβουν στις εκλογές, να υπαγορεύει αποφάσεις του Αρείου Πάγου και τις πολιτικές επιλογές του Ελληνικού Λαού.

Ο αποκλεισμός για τεχνικούς λόγους κομμάτων και ειδικά των 249 υποψηφίων του Πράσινου και Μωβ από όλη την ελληνική επικράτεια σε όλες τις 59 εκλογικές περιφέρειες αποτελεί καθαρή παραβίαση των δημοκρατικών και πολιτικών δικαιωμάτων, μετατρέπει ένα πρόβλημα προχειρότητας κι έλλειψης προετοιμασίας για τις εκλογές σε παράγοντα στέρησης του Συνταγματικού δικαιώματος συμμετοχής στις εκλογές.

Καλούμε το Υπουργείο Εσωτερικών να λύσει άμεσα το θέμα του αποκλεισμού του ΠΡΑΣΙΝΟ και ΜΩΒ από τις εκλογές, προχωρώντας σε διορθωτικές κινήσεις, όπως ακριβώς έπραξε όταν συνειδητοποιήθηκε ότι αν τηρούνταν αυστηρά το χρονικό περιθώριο που είχαν τα κόμματα να υποβάλλουν κι επικυρώσουν τις υποψηφιότητες μέχρι τις 24.00 η ώρα του Σαββάτου 29 Απριλίου, πολλά κόμματα ΔΕΝ θα μπορούσαν να συμμετάσχουν στις εκλογές λόγω των πολλών προβλημάτων που είχε τόσο η διαδικασία όσο και η πλατφόρμα.

Όλος ο δημοκρατικός κόσμος έχει χρέος να υπερασπιστεί τη Δημοκρατία μας και το δικαίωμα να αποφασίζουν οι πολίτες και όχι απρόσωποι μηχανισμοί στις εκλογές. Ξεκινάμε κινητοποιήσεις στη χώρα μας και σε ευρωπαικό επίπεδο.

Να διορθωθεί τώρα ο αποκλεισμός του #ΠράσινοΜωβ από τις εκλογές. Είναι ζήτημα παραβίασης Συνταγματικού Δικαιώματος με δικαιολογία για τον αποκλεισμό ενός τεχνικού ζητήματος. Η έλλειψη κατάλληλης οργάνωσης οδήγησε στο δυστύχημα στα #Τέμπη. Κατά αναλογία, απουσία έγκαιρης προετοιμασίας για τις εκλογές οδηγεί σε σοβαρό θέμα με συνταγματική διάσταση, που εμπεριέχει και ζήτημα ανισότιμης αντιμετώπισης, αφού σε μια περίπτωση επιλύονται προβλήματα και στην άλλη όχι. Δείτε πιο κάτω…

Για την υποβολή υποψηφιοτήτων επιλέχτηκε μια ηλεκτρονική πλατφόρμα που διαχειρίζεται μια ιδιωτική εταιρία. Τι γίνεται όμως όταν με βάση τα προβλήματα της διαδικασίας και την απουσία σαφών διορθωτικών μηχανισμών για μια διαδικασία που ανοίγει πρώτη φορά και δεν υπάρχει κανείς για να λύσει τα προβλήματα που ανακύπτουν, η εταιρία είναι που εισηγείται τελικά στον Άρειο Πάγο την επιτυχή ή όχι υποβολή της διαδικασίας αίτησης συμμετοχής στις εκλογές;

Η πλατφόρμα είχε τεχνικά προβλήματα αφού έπρεπε να διορθωθούν πολλά στοιχεία σε εφορίες μέσα στο Σάββατο για να περάσουν οι υποψηφιότητες στην πλατφόρμα. Μετά οι υποψήφιοι έπρεπε να μπουν και να κάνουν την επιβεβαίωση ώστε να εγκριθούν.

Εμείς 24.00 το βράδυ της 29ης Απριλίου είχαμε ολοκληρώσει τη διαδικασία για 216 υποψηφιότητες. Αν λοιπόν ακολουθούσαν τη διαδικασία εμείς θα είμασταν τυπικά εντάξει αλλά πολλά άλλα κόμματα δεν είχαν ολοκληρώσει τη διαδικασία και κινδύνευαν με αποκλεισμό. Μεταξύ αυτών μάλλον και μεγάλα κόμματα. Φαντάζεστε να πηγαίναμε στις εκλογές χωρίς κάποιο από τα μεγάλα κόμματα επειδή δεν είχαν ολοκληρώσει την διαδικασία λόγω των προβλημάτων της διαδικασίας και της πλατφόρμας;

Αυτό το πρόβλημα οδήγησε λοιπόν στην παράταση της διαδικασίας και την έκδοση σχετικής ανακοίνωσης ότι η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι την Κυριακή 30/4 για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που υπήρχαν.

Να σημειωθεί ότι το υπουργείο δεν είχε εκπαιδεύσει άτομα από τα κόμματα ούτε υπήρχαν σαφείς οδηγίες και όποιες υπήρξαν ήταν τελευταία στιγμή και ασαφείς. Επίσης δεν ήταν σαφές πώς ολοκληρώνονταν η διαδικασία ούτε υπήρχε κάποιο μήνυμα του στυλ η διαδικασία ολοκληρώθηκε ή πρέπει να προχωρήσετε στις επόμενες ενέργειες, όπως θα περίμενε κάποιος για μια τέτοια σοβαρή διαδικασία.

Όπως και όλα τα κόμματα συνεχίσαμε και εμείς να υποβάλλουμε τα στοιχεία κι άλλων υποψηφίων μέχρι τις 15.55 της 30ης Απριλίου, οπότε είχαν εγκριθεί 249 υποψηφιότητες μας για τις 59 περιφέρειες, παρά τα τεχνικά προβλήματα. ΚΑΙ ΕΚΤΥΠΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΟΠΟΥ ΦΑΙΝΟΝΤΑΝ ΟΙ ΕΓΚΡΙΣΕΙΣ ΤΩΝ 249 ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ σε 59 περιφέρειες.

Καταθέτουμε και τα παράβολα που γίνονται φυσικά δεκτά, 37.000 ευρώ!

Περιμένουμε λοιπόν την έγκριση του Αρείου Πάγου και με έκπληξη ακούμε ότι έχουμε κοπεί λόγω μη έγκαιρης ολοκλήρωσης της διαδικασίας που ήταν πλήρως …ασαφής, γιατί δεν πατήθηκε κάπου ένα κουμπί, σύμφωνα με όσα μετέφερε στον Άρειο Πάγο ως εισήγηση η ιδιωτική εταιρία που έχει την ευθύνη της πλατφόρμας.

Από το πρωί σήμερα που διαβάσαμε το σκεπτικό τρέχουμε για να διορθωθεί το τεχνικό ζήτημα όπως έγινε και το Σάββατο το βράδυ.

Καταθέσαμε αίτηση στο Άρειο Πάγο, επιστολές στο Υπουργείο Εσωτερικών, άλλη αίτηση στο πρωτόκολλο του Υπουργείου διότι δεν μπορούμε να βρούμε τον αρμόδιο Γεν. Γραμματέα που είναι σε συσκέψεις για τις εκλογές αλλά εμάς μας παραπέμπει …στο πρωτόκολλο. Το κάνουμε φυσικά και αυτό. Αλλά ένα μείζον πολιτικό και συνταγματικής φύσης πρόβλημα δεν θα λυθεί με πρωτοκόλληση.

Ζητάμε να επιλυθεί ένα θέμα που θα οδηγήσει, αν δεν επιλυθεί, σε αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος. Προφανώς θα πάμε στο εκλογοδικείο για ανισότιμη αντιμετώπιση και αποκλεισμό, ίσως φτάσουμε και στο Στρασβούργο για το θέμα αυτό

Ένα έλασσον, τεχνικής φύσης πρόβλημα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας που διαχειρίζεται μια ιδιωτική εταιρία, που δεν είχε προβλεφθεί διαδικασία για να διορθωθεί τυχόν πρόβλημα – τελικά δημιουργήθηκαν πολλά – οδηγεί σε μείζον πρόβλημα παραβίασης του Συνταγματικού Δικαιώματος του Πράσινο & Μωβ Πράσινο και Μωβ να συμμετάσχει στις #εκλογές2023.

Σας θυμίζει κάτι από την προχειρότητα στο δυστύχημα #τρένο, στο #Μάτι, στην #Ηλεία, στην #Εύβοια, στην #Μάνδρα και τόσα άλλα;

Πηγή: prasinoi.gr


Δηλώσεις Ευρωπαίων Πράσινων και άλλων για τον αποκλεισμό του ΠΡΑΣΙΝΟ και ΜΩΒ από τις εκλογές

Ο αποκλεισμός από τις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023 του ΠΡΑΣΙΝΟ και ΜΩΒ για τεχνικούς λόγους αποτελεί πλήγμα για τη δημοκρατία, διότι ένα τεχνικό πρόβλημα μετατρέπεται σε παράγοντα παραβίασης του Συνταγματικού δικαιώματος συμμετοχής ενός πολιτικού σχηματισμού στις εκλογές που πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να συμμετάσχει. Θέτει και θέματα αξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος και οργάνωσης του κράτους και της ψηφιακής μετάβασης. Υποτίθεται η ψηφιακή τεχνολογία πρέπει να εφαρμόζεται με έναν οργανωμένο τρόπο για να βοηθήσει στην καλύτερη οργάνωση, όχι να δημιουργεί νέα προβλήματα που οδηγούν σε φαινόμενα που μπορούν να ερμηνευτούν ως υποβάθμιση της ποιότητας της δημοκρατίας. Επίσης, ο αποκλεισμός του ΠΡΑΣΙΝΟ και ΜΩΒ εκθέτει τη χώρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ήδη με ανακοίνωσή του το Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα και ευρωβουλευτές επισημαίνουν ότι δεν πρέπει να αποκλειστεί το Πράσινο και ΜΩβ από την εκλογική διαδικασία με επίκληση τεχνικών λόγων. Σκεφτείτε οι Πράσινοι είναι μια από τις μεγαλύτερες πολιτικές ομάδες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ενώ πράσινα κόμματα συμμετέχουν σε 7 κυβερνήσεις ευρωπαϊκών χωρών, ενώ στην Ελλάδα αποκλείονται από την εκλογική διαδικασία: χιλιάδες ευρωπαίου πολίτες πληροφορούνται ότι λόγω προβλημάτων σε μια ηλεκτρονική διαδικασία αποκλείεται από τις εκλογές μια συμμαχία που περιλαμβάνει πράσινα κόμματα και κόμματα όπως της πολιτικής φιλοζωίας, Βολτ και Πειρατών που συμμετέχουν όχι μόνο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αλλά και σε εθνικά και τοπικά κοινοβούλια αλλά και σε κυβερνήσεις (Κόμμα Πειρατών στην κυβέρνηση της Τσεχίας). Σε ανακοίνωση του το Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα αναφέρει: “Ελπίζουμε ότι το ΠΡΑΣΙΝΟ και ΜΩΒ θα συμμετάσχει στις εθνικές εκλογές στην Ελλάδα και θα επιτραπεί στους πολίτες να κάνουν τις επιλογές τους. Τεχνικά προβλήματα μιας πλατφόρμας που χρησιμοποιείται για πρώτη φορά δεν μπορεί να είναι η αιτία αποκλεισμού από το δημοκρατικό δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογές“. Μεγάλα πρακτορεία αρχίζουν να παίζουν το θέμα αυτό.

Το  ΠΡΑΣΙΝΟ και ΜΩΒ   με την βοήθεια διακεκριμένων καθηγητών συνταγματικού δικαίου και δικηγόρων έχει καταθέσει αίτηση στον Άρειο Πάγο και στο Υπουργείο Εσωτερικών για να διορθώσουν την απόφαση αποκλεισμού που έχει βασιστεί στην εισήγηση της εταιρείας που έχει την ευθύνη την ηλεκτρονικής πλατφόρμας ότι δεν οριστικοποιήσαμε την υποβολή της αίτησης. Έχουμε κάνει επανειλημμένες επισκέψεις τόσο στον Άρειο Πάγο όσο και στο Υπουργείο Εσωτερικών για να μιλήσουμε, να εξηγήσουμε, να υποβάλλουμε υπομνήματα. καταλαβαίνουμε ότι οι σημερινή πολιτική ηγεσία στο Υπουργείο εσωτερικών έχει βρεθεί μπροστά σε μια δεδομένη κατάσταση που άφησε ο προηγούμενος υπουργός εσωτερικών, χωρίς καν την οργάνωση που υπήρχε σε προηγούμενες εκλογές. Αλλά θα πρέπει να λύσει το θέμα, όπως έλυσε με ευρύτητα πνεύματος το πρόβλημα που ανέκυψε με πολλά κόμματα που δεν θα μπορούσαν να συμμετάσχουν στις εκλογές αν τηρούνταν η προθεσμίας της 24.00 του Σαββάτου 29/4/2023 – το ΠΡΑΣΙΝΟ και ΜΩΒ ήταν έτοιμο αν είχε παραμείνει η ημερομηνία που έθετε το σχετικό ΦΕΚ για το κλείδωμα της πλατφόρμας. Όμως και σωστά επιλέχθηκε να παραταθεί η λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας παρά το γεγονός ότι δεν υπήρξε νέα νομοθετική ρύθμιση αλλά επιλέχθηκε μια τεχνική λύση. Στην ίδια βάση θα μπορούσε να επιλυθεί το τεχνικό πρόβλημα αφού εγκαίρως και πριν την νέα προθεσμία το ΠΡΑΣΙΝΟ και ΜΩΒ είχε οριστικοποιήσει την έγκριση 249 υποψηφίων και κατέβαλε ποσό 37.500 για παράβολα, ενώ είχε όλα τα πρωτόκολλα από τον Άρειο Πάγο για την υποβολή του συνδυασμού και την έγκρισή του ως τίτλος και λογότυπο. Πράγματι, εκ των υστέρων, διαπιστώθηκε ότι έπρεπε να πατηθεί άλλο ένα κουμπί για την οριστικοποίηση – οριστικοποίηση αλλά ούτε οι οδηγίες, ούτε κάποιο εγχειρίδιο ούτε η εγκύκλιος το έκαναν αυτό απολύτως σαφές.

Καλούμε όλα τα δημοκρατικά κόμματα να πάρουν θέση δημόσια, πριν να είναι αργά, γιατί οι μέρες τρέχουν και μετά θα είναι αδύνατον εκ των πραγμάτων να προλάβουμε συμμετάσχουμε στις εκλογές, ακόμα και αν αλλάξει η απόφαση απόρριψης.

Εάν ο αποκλεισμός αυτός υλοποιηθεί τελικά, τότε καταρρέουν παράλληλα διάφοροι μύθοι που καλλιεργούνται:

– Καταρρέει ο μύθος για τον υποτιθέμενο «ψηφιακό εκσυγχρονισμό» του κράτους, καθώς δημιουργήθηκε μια ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής υποψηφιοτήτων για τις εκλογές, υποτίθεται για εκσυγχρονισμό και διευκόλυνση αλλά χωρίς υποστηρικτικές δομές, εκπαίδευση και διορθωτικούς μηχανισμούς, άνοιξες τελευταία στιγμή και όχι κάποιους μήνες πριν και κατέληξε με ένα κάρο προβλήματα και αποκλεισμό τελικά πολιτικών υποψηφιοτήτων, περιορισμό δηλαδή του δικαιώματος του εκλέγεσθαι των πολιτών.

– Καταρρέει ο μύθος για τη δημοκρατία και τον πλουραλισμό της χώρας μας, καθώς ένας υπαρκτός διεθνώς και στη χώρα μας πολιτικός χώρος, με 249 υποψήφιους σε όλες τις περιφέρειες της χώρας, αποκλείεται από τη συμμετοχή στις εκλογές. Σε ποια άλλη χώρα θα μπορούσε να γίνει αυτό ανεκτό;

Το ΠΡΑΣΙΝΟ και ΜΩΒ κατέθεσε εγκαίρως και μέσα στις προβλεπόμενες ημερομηνίες 249 υποψηφιότητες σε 59 εκλογικές περιφέρειες, συμπεριλαμβανομένου και ενός πλήρους ψηφοδελτίου Επικρατείας.

Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα: “Ελπίζουμε ότι το ΠΡΑΣΙΝΟ και ΜΩΒ θα συμμετάσχει στις εθνικές εκλογές στην Ελλάδα και θα επιτραπεί στους πολίτες να κάνουν τις επιλογές τους. Τεχνικά προβλήματα μιας πλατφόρμας που χρησιμοποιείται για πρώτη φορά δεν μπορεί να είναι η αιτία αποκλεισμού από το δημοκρατικό δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογές

Thanasis Kampagiannis

Η ψηφιοποίηση δεν λύνει κανένα πρόβλημα όταν ψηφιοποιείται η γραφειοκρατία και ο κρατικός παραλογισμός. Η – για πρώτη φορά υποχρεωτική – ψηφιακή υποβολή των υποψηφιοτήτων για τις εθνικές εκλογές συνοδεύτηκε από πλήθος προβλημάτων. Το σύστημα “κράσαρε” με αποτέλεσμα να δοθεί παράταση μέσω ανάρτησης ανακοίνωσης στον ιστότοπο του Υπουργείου Εσωτερικών. Τελικά, κάποιοι συνδυασμοί που αντιμετώπισαν πρόβλημα (πχ Πλεύση Ελευθερίας) κατόρθωσαν να ολοκληρώσουν την υποβολή και κάποιοι αποκλείστηκαν (πχ Νικολόπουλος). Η περίπτωση του Πράσινο & Μωβ είναι σκανδαλώδης: ο συνδυασμός επέδωσε σε έγχαρτη μορφή τον συνδυασμό και τους υποψηφίους, πλήρωσε τα παράβολα, υπέβαλε τα ονόματα. Αλλά λόγω λάθους στην οριστικοποίηση της υποβολής δεν ανακηρύχτηκε. Αντί η ψηφιακή υποβολή να είναι ένα επιπλέον δικαίωμα των συνδυασμών δίπλα στην έγχαρτη επίδοση και καταχώρηση, προβλέφθηκε ως αναγκαία προϋπόθεση για την ανακήρυξη. Η ψηφιοποίηση του κρατικού παραλογισμού σε όλο του το μεγαλείο: αντί το κράτος να βοηθά τον πολίτη που θέλει να συμμετάσχει στην εκλογική διαδικασία, χρησιμοποιεί την ψηφιοποίηση ως πρόσχημα για τον αποκλεισμό ενός συνδυασμού.
Και έτσι ένας συνδυασμός που αποτελούσε την πολιτική έκφραση των Ευρωπαίων Πράσινων, έμεινε εκτός εκλογικής διαδικασίας. Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στα μέλη και τους φίλους του συνδυασμού που έκαναν σήμερα το μεσημέρι κινητοποίηση έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών.
Αυτό είναι το ψηφιακό κράτος που θα πατάξει τη γραφειοκρατία;
Χρήστος Λυντέρης
Αντί να διευκολύνει το θεμελιώδες πολιτικό δικαίωμα του εκλέγεσθαι παρέχοντας σαφείς οδηγίες, υποδείγματα δηλώσεων υποψηφιοτήτων και ασκώντας προέλεγχο ώστε να διορθώνονται τυπικά σφάλματα ελλείψεις και παρερμηνίες , ο Άρειος Πάγος κατόρθωσε να αποκλείσει τα 14 από τα 50 κόμματα που υπέβαλαν υποψηφιότητα για τις προσεχείς βουλευτικές εκλογές. Μεταξύ αυτών η περίπτωση του συνασπισμού Πράσινο και Μωβ συνιστά πρωτοφανή και εξώφθαλμη παραβίαση του δικαιώματος, αφού φέρεται να αποκλείστηκε από καθαρό λάθος του Αρείου Πάγου που αγνόησε την ύπαρξη ανωτέρας βίας συνιστάμενης σε τεχνική αδυναμία κατάθεσης των υποψηφιοτήτων και παράταση της προθεσμίας.
Ποτέ στην ιστορία της μεταπολίτευσης δεν είχε συμβεί να αποκλειστούν από τις εκλογές τόσο πολλά κόμματα ,ούτε σε απόλυτο αριθμό, ούτε σε ποσοστό επί των συμμετεχόντων:
– Το 2007 δήλωσαν συμμετοχή 23 και αποκλείστηκε 1.
– Το 2009 δήλωσαν συμμετοχή 28 και αποκλελιστηκαν 5.
– Τον Μάιο 2012 δήλωσαν συμμετοχή 36 και αποκλείστηκαν 4.
– Τον Ιούνιο 2012 δήλωσαν συμμετοχή 29 και αποκλείστηκαν 8.
– Τον Ιανουάριο 2015 δήλωσαν συμμετοχή 25 και αποκλείστηκαν 3.
-Τον Σεπτέμβριο 2015 δήλωσαν συμμετοχή 24 και αποκλείστηκαν 5.
– Το 2019 δήλωσαν συμμετοχή 24 και αποκλείστηκαν 4.
– Το 2023 δήλωσαν συμμετοχή 50 και αποκλείστηκαν 14, το 28% των κομμάτων και συνασπισμών που δήλωσε συμμετοχή στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές αποκλείστηκε και εμποδίστηκε η συμμετοχή του.
Η δημοκρατία σε απαγόρευση και η λαική κυριαρχία υπό κηδεμονία.
Damian Boeselanger
O Ευρωβουλευτής του Βολτ Γερμανίας και μέλος της Ευρωομάδας Πράσινων/Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας Damian Boeselager εξέφρασε την στήριξή του στην συμμαχία ενάντια στην απόρριψη της συμμετοχής της από την εκλογική αναμέτρηση.
Πέτρος Κόκκαλης

Ο Ευρωβουλευτής Πέτρος Κόκκαλης εξέφρασε την αντίθεσή του στην απόρριψη της συμμαχίας κατακρίνοντας την επιλογή της κυβέρνησης για πλήρη ψηφιοποίηση της διαδικασίας την στιγμή που δημιουργούνται τόσα προβλήματα.
Βασιλική Γραμματικογιάννη https://youtu.be/XWyMWPq5qRI
Νίκος Χρυσόγελος https://youtu.be/2T49LB7ArIg
Δομήνικος Χρυσίδης https://youtu.be/x4M3o6QtEmE
ΜΙχάλης Τρεμόπουλος https://youtu.be/O_FWVx86Vf0
Όλα τα βίντεό μας μπορείτε να τα δείτε στο κανάλι youtube Πράσινο & Μωβ
 Δείτε περισσότερα https://prasinomov.gr/media/

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.