Από τρομοκρατική επίθεση η πυρκαγιά στο Ρωσικό Πολιτιστικό Κέντρο, τονίζει ο Πριμάκοφ

27 Απριλίου 2023

Την βεβαιότητά του ότι η πυρκαγιά στο Κέντρο Επιστήμης και Πολιτισμού της Ρωσίας στη Λευκωσία οφείλεται σε τρομοκρατική επίθεση, που συνδέεται πιθανώς με Ουκρανούς υπηκόους, εξέφρασε ο επικεφαλής του υπαγόμενου στο ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών οργανισμού «Ρωσική Συνεργασία» (Rossotrudnichestvo) Γεβγκένι Πριμάκοφ.

«Εναντίον του πολιτιστικού μας κέντρου, του Ρωσικού Σπιτιού στην Κύπρο, στη Λευκωσία πραγματοποιήθηκε τρομοκρατική επίθεση. Είμαι πεπεισμένος ότι οι τρομοκράτες ήταν υποστηρικτές του καθεστώτος του Κιέβου, πιθανότατα μεταξύ των Ουκρανών, που ζουν τώρα στην Κύπρο», έγραψε στον λογαριασμό του στο Τέλεγκραμ ο Γ.Πριμακόφ, προσθέτοντας ότι «άγνωστοι τρομοκράτες πέταξαν αρκετά μπουκάλια με εύφλεκτο μίγμα, βόμβες μολότοφ στο Κέντρο Επιστήμης και Πολιτισμού, το οποίο είναι ένα αμιγώς πολιτιστικό ίδρυμα, όπου σε παιδιά διδάσκεται η ρωσική γλώσσα και μουσική, πραγματοποιούνται εκθέσεις και συναυλίες».

«Εάν στις αίθουσες διδασκαλίας εκείνη τη στιγμή διεξάγονταν μαθήματα, θα μπορούσαν να υπάρξουν ίσως και θύματα. Όπως συνέβη στην Οδησσό με το Σπίτι των Συνδικάτων στις 02.05.2014. Ήθελαν να το επαναλάβουν, προφανώς, πιο κοντά στην επέτειο», αναφέρει ο Ρώσος αξιωματούχος, σημειώνοντας ότι «κάποιος κρέμασε μια ουκρανική σημαία στο απέναντι κτήριο, προφανώς θέλοντας να αφήσει την υπογραφή του».

«Ευτυχώς, κανείς δεν τραυματίστηκε, αν και το προσωπικό μας χρειάστηκε πολλά να αντιμετωπίσει. Ό,τι κάηκε θα επισκευαστεί και θα βαφτεί. Δεν θα κλείσουμε το Πολιτιστικό Κέντρο, πάρτε το απόφαση. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε», καταλήγει η ανάρτηση του Γεβγκένι Πριμακόφ, ο οποίος τυγχάνει να είναι εγγονός και συνωνόματος του γνωστού πρώην Υπουργού Εξωτερικών και Πρωθυπουργού της Ρωσία.

Ο Πριμακόφ ανέλαβε το 2020 επικεφαλής του ρωσικού «Ομοσπονδιακού Οργανισμού για τις υποθέσεις της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών, των συμπατριωτών, που διαβιούν στο εξωτερικό και της διεθνούς ανθρωπιστικής συνεργασίας» όπως είναι το πλήρες όνομα της υπηρεσίας, στην οποία υπάγονται τα Κέντρα Επιστήμης και Πολιτισμού της Ρωσίας, που λειτουργούν στο εξωτερικό.

Με χθεσινές του δηλώσεις σε ρωσικά ΜΜΕ ο Γ.Πριμακόφ είχε αναφέρει ότι τα στελέχη του Ρωσικού Κέντρου συνεργάζονται με την Κυπριακή Αστυνομία, στην οποία επρόκειτο να μεταβιβάσουν τις βιντεοσκοπημένες καταγραφές από τις κάμερες ασφαλείας του κτηρίου και εάν αποδειχθεί η χρήση εμπρηστικών βομβών μολότοφ θα πρόκειται για «κλασική τρομοκρατική ενέργεια».

Πηγή: e-shocknews.com

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Διαβάστε επίσης

Πόσο νόμιμες είναι οι κυρώσεις των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας