Ό,τι έγινε γνωστό για την επίσκεψη του Ουκρανού Υπουργού Άμυνας σε Ελλάδα – Κύπρο

Παρακάτω θα βρείτε όσα ήδη ανακοινώθηκαν. Δεν είναι λίγα αλλά το όσα προγραμματίζονται να γίνουν είναι ασφαλώς άλλη και πολύ πιο σοβαρή υπόθεση. Δεν μπορεί άλλωστε να θεωρηθεί τυχαίο ότι ο Ουκρανός Υπουργός ‘Αμυνας διάλεξε την Αθήνα και τη Λευκωσία για την πρώτη και μόνη έως τώρα επίσκεψή του στο εξωτερικό. Εντύπωση προκαλεί ότι ο Ουκρανός Υπουργός Άμυνας δεν ευχαρίστησε τον Έλληνα ομόλογό του για την ενίσχυση που του παρέχει η Αθήνα, ενώ δεν έγινε καμιά αναφορά στο κυπριακό κατά τη συνάντηση στη Λευκωσία.

Συνάντηση ΥΠΑΜ με ουκρανό ομόλογο του

7 Απριλίου 2023

Οι εξελίξεις και η κατάσταση ασφαλείας στην Ουκρανία, την Κύπρο και την ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν την Παρασκευή στη Λευκωσία οι Υπουργοί Άμυνας Κύπρου και Ουκρανίας.

Οι δυο Υπουργοί συζήτησαν για τις εξελίξεις και την κατάσταση ασφαλείας στην Ουκρανία, στην Κύπρο και στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

Επιπλέον, αντάλλαξαν απόψεις για την ανθρωπιστική βοήθεια που στάλθηκε στην Ουκρανία, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού για την Ειρήνη και τη γενικότερη υποστήριξη της Κύπρου προς την Ουκρανία και τον λαό της.

Ο κ. Reznikov εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της κυβέρνησής του για τη στήριξη της Κύπρου και ευχαρίστησε τον κ. Γιωργάλλα για τη φιλοξενία, καταλήγει η ανακοίνωση του ΥΠΑΜ.

Εξάλλου σε δηλώσεις του στο Πρωτοσέλιδο του ΣΙΓΜΑ σήμερα ,  ο κ. Γιωργάλλας επιβεβαίωσε τις πληροφορίες πως Ουκρανοί στρατιώτες θα εκπαιδευτούν στην Κύπρο.

Πηγή: e-shocknews.com

Συνάντηση ΥΠΑΜ με ουκρανό ομόλογο του | e-SHOCKnews

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Διαβάστε επίσης

Σε Αθήνα – Λευκωσία ο Ουκρανός ΥΕΘΑ. Ανατινάσσουν την εθνική άμυνα