Νέο έγκλημα εις βάρος του ελληνικού λαού

Ôï íïóïêïìåßï ðáßäùí "ÁÃÉÁ ÓÏÖÉÁ" óôçí ðåñéï÷Þ ÃïõäÞ, ÐÝìðôç 30 Ìáúïõ 2019 (EUROKINISSI/ÔÁÔÉÁÍÁ ÌÐÏËÁÑÇ)

ΕΙΝΑΠ: Να μην ιδιωτικοποιηθούν τα παιδοογκολογικά τμήματα στα παιδιατρικά νοσοκομεία

18 Φεβρουαρίου 2023

Την αντίθεσή τους σε οποιοδήποτε σχέδιο ιδιωτικοποίησης του παιδοογκολογικών τμημάτων των παιδιατρικών νοσοκομείων εκφράζουν οι γιατροί του νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», με ανακοίνωση της πενταμελούς επιτροπής της ΕΙΝΑΠ στο νοσοκομείο.

Όπως αναφέρουν μεταξύ άλλων (διαβάστε το πλήρες κείμενο): «Το νοσοκομείο ανήκει στο δημόσιο σύστημα υγείας και τα ογκολογικά τμήματα του νοσοκομείου μας λειτουργούν άριστα χρόνια τώρα με τη συμβολή των εργαζομένων που υπερβαίνουμε εαυτό μέρα και νύχτα.
Το οικόπεδο που ανεγέρθη το οίκημα και φιλοξενεί τα τμήματα των δυο νοσοκομείων είναι δωρεά με αυστηρούς όρους στο ελληνικό δημόσιο και στο Αγία Σοφία.
Οι εργαζόμενοι στα τμήματα αυτά που παλεύουν καθημερινά να σώσουν παιδιά, που ζουν από πρώτο χέρι τις αγωνίες και τα προβλήματα των παιδιών που πάσχουν από καρκίνο αλλά και των οικογενειών τους θα σταθούν απέναντι στα σχέδια ιδιωτικοποίησης».

Επίσης αποφάσισαν τα ακόλουθα βήματα: «Συνέλευση εργαζομένων την Τρίτη 21/02 13.00 στο κεντρικό αμφιθέατρο. Να αποφασίσουμε συνολικά για τις ελλείψεις στο νοσοκομείο μας σε μια σειρά από τμήματα.

Συμμετοχή στην στάση εργασίας που έχει καλέσει η ΠΟΕΔΗΝ την Τετάρτη 22/02 μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους με συγκέντρωση 8.00 η ώρα στην πύλη του νοσοκομείου και συμμετοχή στην πορεία προς το Υπουργείο Υγείας.

Σωματεία, συλλογικούς φορείς, συλλόγους γονέων να συνταχθούν και να παλέψουμε μαζί ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του Παιδοογκολογικού. Συλλογή υπογραφών καταδίκης του σχεδίου νόμου».

Πηγή: www.ertnews.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.