Πλειστηριασμοί βόμβα στην ελληνική κοινωνία

Κατσέλη: Προειλημμένη η απόφαση του Αρείου Πάγου για τους πλειστηριασμούς – Τα τρία βασικά σημεία που προκύπτουν

10 Φεβρουαρίου 2023

Για «προειλημμένη απόφαση» έκανε λόγο η Λούκα Κατσέλη μιλώντας στην ΕΡΤ σχετικά με την απόφαση του Αρείου Πάγου για τους πλειστηριασμούς από funds.

«Η απόφαση του Αρείου Πάγου βγήκε σε χρόνο dt» επεσήμανε η πρώην υπουργός και εστίασε σε τρία σημεία:

 Αυτά είναι:
  1. Ξεκινούν χιλιάδες πλειστηριασμοί σε μία πάρα πού δύσκολη περίοδο για την μεσαία τάξη και τα ευάλωτα νοικοκυριά. 700.000 ακίνητα μπορεί να βγουν σε πλειστηριασμό.
  2. Το Δημόσιο θα χάσει 59 δισ.
  3. Ο οφειλέτης χάνει το σπίτι του χωρίς να έχει κληθεί να ρυθμίσει τις οφειλές του.

«Γίνεται ένας τζόγος, μία κερδοσκοπία πάνω στα ακίνητα» πρόσθεσε ενώ τόνισε ότι η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει την ευθύνη της νομοθετικής πρωτοβουλίας.

«Προτείνω στον κ. Σταϊκούρα άμεση νομοθετική παρέμβαση» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε τη συνέχεια στο tvxs.gr


Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου: «Μου προξενεί εντύπωση η ταχύτητα εκδίκασης της υπόθεσης»

10 Φεβρουαρίου 2023

«Ο Άρειος Πάγος για την υπόθεση σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, δίκασε και σε πολύ συντομότερο εξέδωσε απόφαση. Αν ήταν υπόθεση ενός απλού Έλληνα πολίτη, θα έκανε δύο και τρία χρόνια για να παρθεί απόφαση», είπε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβεσός, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Με τούτα και μ’εκείνα» με τον Φώτη Παπούλια.

«Η υπόθεση δικάστηκε στις 26 Ιανουαρίου, κατά προτίμηση και με μεγάλη επίσπευση. Έκλεισε ο φάκελος, δηλαδή πήγαν τα σημειώματα τα οποία περιείχαν 2.000 σελίδες και στις 30 Ιανουαρίου τα καταθέσαμε εμείς από τη μεριά μας και η άλλη μεριά οι τράπεζες και τα funds. Απορώ πώς από τις 30 Ιανουαρίου μέχρι 8 Φεβρουαρίου, 65 δικαστές πρόλαβαν και διάβασαν υπομνήματα και σε 8 – 9 μέρες έβγαλαν απόφαση, όταν συνήθως στα πρωτοβάθμια δικαστήρια με πολύ λιγότερες σελίδες υπομνημάτων και σχετικών εγγράφων, οι δικαστές κάνουν 8 μήνες με 2 χρόνια για να βγάλουν απόφαση. Μου προξενεί εντύπωση η ταχύτητα εκδίκασης της συγκεκριμένης υποθέσεως», είπε ο κ. Βερβεσός.

Διαβάστε τη συνέχεια στο thepressproject.gr


Συντριπτικό “κάταγμα” στη Δικαιοσύνη από τον Άρειο Πάγο!

Του Γεώργιου Παπασίμου
10 Φεβρουαρίου 2023

Σε προκλητικά σύντομο χρονικό διάστημα, μόλις εννέα ημέρες μετά τη διάσκεψη της Ολομέλειας του Άρειου Πάγου, διέρρευσε σε όλα τα μέσα ότι το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο της χώρας, με συντριπτική πλειοψηφία (56-9), εξαΰλωσε την απόφαση του Α’ Τμήματος 822/2022 η οποία είχε κρίνει ορθά ότι οι servicers δεν είχαν δικαίωμα νομιμοποίησης σε δικαστικές πράξεις και πλειστηριασμούς ως εκπρόσωποι των funds με έδρα το εξωτερικό και αδιαφανές πλέγμα ιδιοκτησίας. Ο Άρειος Πάγος απέτυχε να θεραπεύσει το μείζον πρόβλημα των κόκκινων δανείων.

Πρόκειται για ισχυρό χτύπημα αφενός κατά των δανειοληπτών που μένουν παντελώς απροστάτευτοι έναντι των κερδοσκοπικών επιδιώξεων των funds και αφετέρου κατά του θεσμού της δικαιοσύνης, ως θεματοφύλακα των ατομικών και συλλογικών δικαιωμάτων του ελληνικού λαού. Η τραγική αυτή διολίσθηση του Αρείου Πάγου υπέρ της τραπεζικής ασυδοσίας και των κερδοσκοπικών “κορακιών”, που απειλούν χωρίς αιδώ χιλιάδες δανειολήπτες και εποφθαλμιούν την ακίνητη περιουσία αυτών, είχε δυστυχώς προαναγγελθεί με κυνικό τρόπο από την έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος πριν λίγο καιρό (Δεκέμβριος 2022).

Διαβάστε τη συνέχεια στο slpress.gr


Σφοδρή αντιπαράθεση Οικονόμου – Τσαπανίδου για τους πλειστηριασμούς

Απάντηση στον Γιάννη Οικονόμου και στα όσα καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ για τους πλειστηριασμούς δίνει η Πόπη Τσαπανίδου, τονίζοντας ότι επιβεβαιώνεται η υποκρισία της κυβέρνησης.

Όπως σημειώνει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, «μπροστά στην κοινωνική κατακραυγή που βγαίνουν στο σφυρί 700.000 ακίνητα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιχειρεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις με τη γνωστή μέθοδο “για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ”.

 Κύριε Οικονόμου:
  • Η κυβέρνησή σας κατήργησε την προστασία της πρώτης κατοικίας με τον πτωχευτικό νόμο που ψήφισε. Επί ΣΥΡΙΖΑ υπήρχε πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας και γι’ αυτό δεν έγινε ούτε ένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.
  • Η κυβέρνησή σας επέλεξε να συνδέσει το σχέδιο “Ηρακλής” με τον νόμο της κυβέρνησης Σημίτη 2003 που δεν προέβλεπε ούτε φορολόγηση των funds ούτε υποχρεωτικά στάδια ρύθμισης όπως ο νόμος ΣΥΡΙΖΑ του 2015. Αυτή την επιλογή σας πληρώνει σήμερα η κοινωνία».

Διαβάστε τη συνέχεια στο tvxs.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.