Προσεχώς, σε κάποιο αρχαιολογικό μουσείο…

Υπερασπιζόμαστε τα Δημόσια Μουσεία – Η πολιτιστική κληρονομιά είναι η κοινή μας περιουσία, δεν την παραχωρούμε στους «εκλεκτούς» της εκάστοτε κυβέρνησης.

Ο Πολιτισμός… πολιορκείται. Από τη μια η υποβάθμιση των πτυχίων και των σπουδών των ανθρώπων, που επέλεξαν να ασχοληθούν με τις παραστατικές Τέχνες. Και από την άλλη τα μουσεία, τα οποία σύντομα θα περάσουν στα χέρια κάποιων «μάνατζερ» κατ’ επιλογή της εκάστοτε κυβέρνησης. Και τότε είναι πολύ πιθανό να συμβεί αυτό που δείχνει το παρακάτω βίντεο:

Πρόκειται για ένα βίντεο που επιμελήθηκε ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων για να μας δείξει μια εικόνα από το μέλλον. Ο ΣΕΑ επίσης εξηγεί επίσης τι διακυβεύεται και δηλώνει: Αγωνιζόμαστε για να το αποτρέψουμε! Η πολιτιστική κληρονομιά είναι η κοινή μας περιουσία, δεν την παραχωρούμε στους «εκλεκτούς» της εκάστοτε κυβέρνησης.

Τι συμβαίνει;

Η κυβέρνηση σχεδιάζει να αποκόψει τα πέντε μεγαλύτερα δημόσια αρχαιολογικά Μουσεία από την Αρχαιολογική Υπηρεσία και να διορίσει σε αυτά Διοικητικά Συμβούλια με πρόσωπα της επιλογής της.

Πού θα οδηγήσει αυτό;

Στην παράδοση των αρχαιοτήτων σε πρόσωπα που δεν έχουν σχέση με την αρχαιολογία, στην αύξηση εισιτηρίων, στην κατάργηση κάθε δωρεάν παροχής για το κοινό, στην έμμεση ιδιωτικοποίηση.

Το χειρότερο;

Τα ΔΣ θα έχουν την αρμοδιότητα να ιδρύουν παραρτήματα των Μουσείων στο εξωτερικό, εξάγοντας μόνιμα αρχαιότητες από την Ελλάδα.

Σε ποια Μουσεία;

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο και το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού.

Πώς μπορείς να βοηθήσεις; Υπόγραψε το ψήφισμα: https://secure.avaaz.org/community_pe…

Επισκέψου τη σελίδα https://www.facebook.com/standwithgre…

Πηγή: kosmodromio.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.