Η Τουρκία αναγκάστηκε να αποδεχτεί την προσφορά βοήθειας από την Κύπρο

Αποδεκτή η προσφορά της Κυπριακής Δημοκρατίας για αποστολή ομάδας διάσωσης στην Τουρκία

8 Φεβρουαρίου 2023

Η Κυπριακή Δημοκρατία ενημερώθηκε προ ολίγου από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας ότι η προσφορά της Κύπρου για αποστολή ομάδας διάσωσης έγινε αποδεκτή από την Τουρκία.

Την σχετική πληροφορία έκανε γνωστή με ανάρτησή του στο Twitter ο εκπρόσωπος Τύπου, του κυπριακού υπουργείου Εξωτερικών, Δημήτρης Δημητρίου.

Πηγή: www.capital.gr


Η Τουρκία αρνήθηκε την αποστολή βοήθειας από την Κύπρο- “Ευχαριστούμε αλλά δεν θα πάρουμε”

7 Φεβρουαρίου 2023

Η Τουρκία αρνήθηκε την αποστολή ομάδας διάσωσης που πρόσφερε η Κυπριακή Δημοκρατία για την αντιμετώπιση των συνεπειών του σεισμού, σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Εξωτερικών Κορνήλιος Κορνηλίου.

Αυτό γράφει το Sigma Κύπρου σημειώνοντας ότι όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του κυπριακού ΥΠΕΞ, μόλις ενεργοποιήθηκε ο Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Ε.Ε , η Κυπριακή Δημοκρατία εξέφρασε ετοιμότητα να συμβάλει με την αποστολή ομάδας διάσωσης.

“Πήραμε την απάντηση από την Τουρκία: Ευχαριστούμε αλλά δεν θα πάρουμε”.

“Υπάρχει το ζήτημα της μη αναγνώρισης και φαίνεται πως και στα θέματα φυσικών καταστροφών και ανθρώπινων τραγωδιών πολλές φορές επικρατεί η πολιτική θέση”, είπε ο κ. Κορνηλίου.

Πηγή: www.thetoc.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.