Η εξοργιστική σιωπή της κυβέρνησης για το σεισμό στη Συρία….

7 Φεβρουαρίου 2023

Γράψαμε από χθες στο miltiaire.gr ότι θα ‘πρεπε κάποιος από την ελληνική κυβέρνηση να μιλήσει με κάποιον από τη Συρία για το καταστροφικό σεισμό που έπληξε τα βόρεια της φίλης χώρας. Η κυβέρνηση από χθες μιλά μόνο για την Τουρκία και τη βοήθεια που ορθώς έσπευσε να δώσει. Η Συρία ΔΕΝ υπάρχει για την ελληνική κυβέρνηση;
Οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου είναι και εξοργιστικές και ντροπιαστικές για τη χώρα. Είναι δυνατόν η Ελλάδα να μην έχει βρει μια κουβέντα για τη Συρία;
Οι δηλώσεις του κ.Οικονόμου:
«Τη θλίψη και τη συμπαράσταση της κυβέρνησης και του ελληνικού λαού για τους καταστροφικούς σεισμούς στην Τουρκία μετέφερε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών στη Θεσσαλονίκη, τονίζοντας ότι «η Ελλάδα προσφέρθηκε πρώτη και παράσχει ήδη βοήθεια», με αποστολή στις περιοχές που επλήγησαν διασωστών και ειδικών στην αντιμετώπιση των σεισμών».
Η Συρία δεν αναφέρεται πουθενά…
Πηγή: www.militaire.gr

Μητσοτάκης στο CNN: Βοηθάμε την Τουρκία – Δεν υπάρχουν διασφαλίσεις για Συρία

7 Φεβρουαρίου 2023
Συνέντευξη στο CNN για την αποστολή βοήθειας στην Τουρκία και στη διαλυμένη από την εμφύλιο και τον σεισμό Συρία παραχώρησε στο CNN ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Εκτός από τα ελληνοτουρκικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δέχθηκε μπαράζ ερωτήσεων για την κατάσταση που επικρατεί στη Συρία και τη δυνατότητα να φτάσει ενδεχόμενη βοήθεια, σημείο στο οποίο έδειξε αμηχανία και πέταξε το μπαλάκι στη διεθνή κοινότητα για την οργάνωση και τον συντονισμό μέσω ΟΗΕ, ώστε να υπάρξουν διασφαλίσεις και δικλείδες ασφαλείας.
Αναφορικά με τις διμερείς σχέσεις, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι τα γεωπολιτικά ζητήματα υποκύπτουν μπροστά στο ανθρωπιστικό, τοποθέτηση που θα μπορούσε να αποτελέσει έναυσμα για restart στις ελληνοτουρκικές σχέσεις ακόμα και ενόψει εκλογών και στις δύο χώρες.
Διαβάστε τη συνέχεια στο www.crisismonitor.gr

Στο πλευρό των δοκιμαζόμενων ανθρώπων της Τουρκίας και της Συρίας η Εκκλησία της Ελλάδος

7 Φεβρουαρίου 2023
Την αποστολή επιστολών συμπαράστασης από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και στον Πατριάρχη Αντιοχείας Ιωάννη, αλλά και στους Προέδρους της Τουρκικής Δημοκρατίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και της Συρίας, Μπασάρ αλ ‘Ασαντ, αποφάσισε σήμερα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος.
Επίσης, σύμφωνα με το ανακοινωθέν που εξεδόθη, κατά τη σημερινή συνεδρίασή της η ΔΙΣ αποφάσισε να διοργανώσει άμεσα πανστρατιά αγάπης και έμπρακτης συμπαράστασης προς τους πληγέντες μέσω της συγκέντρωσης υλικής βοήθειας σε συνεργασία με τα αρμόδια όργανα της Ελληνικής Πολιτείας, τις διπλωματικές αρχές και τις πληγείσες αδελφές Εκκλησίες.
Εξάλλου, η ΔΙΣ συνεχάρη τους μητροπολίτες της Θράκης οι οποίοι από την πρώτη στιγμή ανακοίνωσαν ότι θα στείλουν κάθε βοήθεια στους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας.
Διαβάστε τη συνέχεια στο www.capital.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.