Θλιβερή πορεία υπέρ της αποφυλάκισης του σωματέμπορα Άντριου Τέιτ

Trafficking, βιασμοί και οργανωμένο έγκλημα είναι μερικά από τα οποία κατηγορείται ο γνωστός μισογύνης influencer, που συνελήφθη στη Ρουμανία.

17 Ιανουαρίου 2023

Συνθήματα και πορεία στο Σύνταγμα από δεκάδες νεαρούς, για την αποφυλάκιση του κατηγορούμενου για trafficking, βιασμό και οργανωμένο έγκλημα, μισογύνη influencer.

Μπορεί για τον Άντριου Τέιτ, τον μισογύνη influencer που συνελήφθη στη Ρουμανία για trafficking, βιασμό και οργανωμένο έγκλημα, να έχουν γραφτεί άρθρα επί άρθρων στα διεθνή μέσα ενημέρωσης αποκαλύπτοντας τις εγκληματικές δραστηριότητές του, αυτό όμως δεν εμπόδισε δεκάδες νέους στην Αθήνα να κάνουν διαδήλωση με σύνθημα «απελευθερώστε τον TopG (σ.σ. το παρατσούκλι του Τέιτ)».

Σε βίντεο που αναρτήθηκαν στα social media φαίνονται οι νεαροί να περνάνε από την πλατεία Συντάγματος και στη συνέχεια να κατεβαίνουν την Ερμού φωνάζοντας το σύνθημα αυτό.

Υπενθυμίζεται ότι ο Άντριου Τέιτ ήρθε στην επικαιρότητα στα τέλη του 2022 όταν έγινε γνωστή η είδηση της σύλληψής του στη Ρουμανία με την κατηγορία του trafficking.

Μαζί του είχε τότε συλληφθεί και ο αδερφός του με τους Ρουμάνους εισαγγελείς να αναφέρουν ότι οι αδελφοί Τέιτ και άλλα δύο άτομα που επίσης συνελήφθησαν, «δημιούργησαν μια ομάδα οργανωμένου εγκλήματος με σκοπό τη στρατολόγηση και την εκμετάλλευση γυναικών αναγκάζοντάς τις να δημιουργήσουν πορνογραφικό περιεχόμενο. Πρέπει να έχουν κερδίσει σημαντικά χρηματικά ποσά».

Όπως είχε γίνει γνωστό τότε, μάλιστα, καθοριστικός για τη σύλληψη του Άντριου Τέιτ είχε αποδειχθεί ο διαδικτυακός διάλογος που είχε με την Σουηδή ακτιβίστρια για το κλίμα Γκρέτα Τούνμπεργκ.

Μετά τη σύλληψη του Άντριου Τέιτ η ρουμανική αστυνομία είχε δώσει στη δημοσιότητα ένα βίντεο από την έφοδο στη βίλα του στο Βουκουρέστι στην οποία είχαν βρεθεί όπλα, μαχαίρια και χρήματα.

Πηγή: kosmodromio.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.