Προκλητική απόφαση: «Ανάξιος» ο Μ. Θεοδωράκης, «άξιος» ο ταγματασφαλίτης για την ονομασία της οδού Λαγκαδά

Καταγγελία της Λαϊκής Συσπείρωσης Συσπείρωση Θεσσαλονίκης: Ανιστόρητη και προκλητική η απόφαση να μη μετονομαστεί η οδ. Λαγκαδά σε οδό Μ. Θεοδωράκη

Με μια άνευ προηγουμένου, ανιστόρητη και προκλητική απόφασή της, η επιτροπή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης απέρριψε τη μετονομασία της οδ. Λαγκαδά σε οδό Μίκη Θεοδωράκη, παρά την απόφαση τεσσάρων Δημοτικών Συμβουλίων της πόλης.

Το γεγονός καταγγέλλει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Θεσσαλονίκης, τονίζοντας ότι «αυτό συμβαίνει στον ίδιο χρόνο που με μια δικαστική απόφαση και την απόφαση μιας αμφισβητούμενης “πλειοψηφίας” της Ε’ Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης (από συμβούλους των κ. Ζέρβα, Ορφανού και Ταχιάου) μεθοδεύεται η “επιστροφή” της ονομασίας Χρυσοχόου, του φρούραρχου των γερμανικών κατοχικών στρατευμάτων, σε οδό της πόλης».

Καταγγέλλει ακόμα ότι «η απόφαση αυτή πετά στο καλάθι των αχρήστων όχι μόνο τις αποφάσεις της συντριπτικής πλειοψηφίας των τεσσάρων αρμόδιων Δημοτικών Συμβουλίων της πόλης που πήραν την απόφαση μετονομασίας αλλά και δικαιώνει τους ακροδεξιούς συμβούλους που στήριξαν τον Χρυσοχόου και απέρριψαν τον Μίκη Θεοδωράκη.

Η μάχη για να ξαναγραφεί η ιστορία στα μέτρα της σημερινής αστικής πολιτικής εξουσίας “καλά κρατεί”.

Οι δικαιολογίες της επιτροπής ότι “η μετονομασία θα διαταράξει τη λειτουργία της πόλης, θα μπερδέψει τους κατοίκους” αποτελούν κορυφαία πολιτική υποκρισία.

Την ευθύνη δεν φέρουν μόνο τα μέλη της επιτροπής. Τη φέρει ο συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που διορίστηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει τη θητεία του και με κυβέρνηση ΝΔ. Τη φέρει το υπουργείο Εσωτερικών και η κυβέρνηση με τις πλάτες (και καθοδήγηση) των οποίων παίρνονται παρόμοιες αποφάσεις.

Η δημοτική παράταξη της “Λαϊκής Συσπείρωσης” στον Δήμο Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την απαράδεκτη και ντροπιαστική για την πόλη και τους κατοίκους απόφαση και απαιτεί την άμεση εφαρμογή της απόφασης των 4 Δημοτικών Συμβουλίων με τη μετονομασία της οδ. Λαγκαδά σε οδ. Μίκη Θεοδωράκη». Από 902.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.