Εν μέσω σχεδόν παγκοσμίου πολέμου και οικονομικής κρίσης

ού με τι ασχολούνται τα στελέχη του (νεοφιλελεύθερο, φιλοπόλεμου και ανθελληνικού) Κόμματος των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) στη Γερμανία, τη χώρα που κυριαρχεί στην Ευρώπη. Μήπως μωραίνει ο Κύριος ον βούλεται απωλέσαι;

Γερμανία: «Γυναίκες, ελευθερώστε τις θηλές» – «Ναι» στο τόπλες λέει το κόμμα των Ελεύθερων Δημοκρατών

9 Ιανουαρίου 2023

Υπέρ των γυμνόστηθων γυναικών στις δημόσιες πισίνες τάσσεται το γερμανικό κόμμα των «Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP), ηγέτης του οποίου είναι ο υπουργός Οικονομικών, Κριστιάν Λίντνερ.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Bild», το κόμμα που συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό, λέει «ja» στο τόπλες και μάλιστα στο συνέδριο του κόμματος που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Στουτγάρδη, διατυπώθηκε γραπτώς το αίτημα των συμμετεχόντων, υπό τον τίτλο: «Ελευθερώστε τις θηλές».

Τα μέλη των «Ελεύθερων Δημοκρατών» ζητούν να εγκριθεί το αίτημά τους, να μπορούν δηλαδή οι γυναίκες να κάνουν μπάνιο σε δημόσιες πισίνες με το στήθος τους σε κοινή θέα.

Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα, τα μέλη των «Ελεύθερων Δημοκρατών» τάσσονται υπέρ της κατάργησης των ενδυματολογικών κωδίκων στις πισίνες, όπως και σε παρόμοιες εγκαταστάσεις.

Η Ελένα Χέρτσιγκ από το Λούντβιγκσπουργκ, μέλος της Ομοσπονδιακής Εκτελεστικής Επιτροπής των «Ελεύθερων Δημοκρατών», όπως και η γενική γραμματέας του FDP, Γιούντιθ Σκάντενλι, δεν μπορούν να καταλάβουν γιατί οι γυναίκες θα πρέπει να καλύπτουν το στήθος τους κάνοντας μπάνιο και ηλιοθεραπεία σε δημόσιες πισίνες.

«Καθένας πρέπει να μπορεί να κολυμπά όπως θέλει», αναφέρει η γενική γραμματέας του κόμματος.

Από την πλευρά του, ο 63χρονος Έντγκαρ Κοσλόφσκι, πρόεδρος της ομοσπονδιακής ένωσης ναυαγωσωστών επισημαίνει: «Στις δεκαετίες του ’80 και του ’90, σχεδόν το 30% των νεαρών γυναικών δεν φορούσαν μπικίνι. Σήμερα είναι διαφορετικά τα πράγματα. Στην δημοτική πισίνα μου στο Έτενχαιμ είδα το καλοκαίρι μόνο δύο γυναίκες να κάνουν τόπλες, αν και η διεύθυνσή μας το επιτρέπει. Κάθε ιδιοκτήτης πισίνας πρέπει να αποφασίζει μόνος του αν θα επιτρέψει στις γυναίκες να κάνουν τόπλες ή όχι», προσθέτει.

Πηγή: www.protothema.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.