Παράξενες, δυσερμήνευτες και πολύ ανησυχητικές εξελίξεις και στις Ένοπλες Δυνάμεις

Το θέμα Φλώρου δεν κλείνει έτσι εύκολα- Τα «ανεβοκαταβάσματα» δημοσιευμάτων και η δήλωση Δρίτσα-Τσίπρα

7 Δεκεμβρίου 2022

Η κυβέρνηση αλλά και ο ίδιος ο Α/ΓΕΕΘΑ θεωρούν ότι το θέμα «κάτι τρέχει με τον Φλώρο» έκλεισε με το που αποσύρθηκε το δημοσίευμα από την ιστοσελίδα in.gr! Μάλλον υπερεκτιμούν τις ικανότητες παρέμβασης τους και σίγουρα υποτιμούν την κοινή γνώμη. Το θέμα Φλώρου δεν θα κλείσει εύκολα για πολλούς λόγους.

Στο ζήτημα του Α/ΓΕΕΘΑ αναφέρονται με κοινή δήλωση τους οι Θ.Δρίτσας και Γ.Τσίπρας δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στη νέα δομή δυνάμεων που φέρεται ότι σχεδιάζει ο κ.Φλώρος.

Κοινή δήλωση των Τομεαρχών Εθνικής Άμυνας Θοδωρή Δρίτσα και Γιώργου Τσίπρα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Δυο μόλις μέρες μετά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας Documento με βάση το οποίο ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, όπως και ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ, χθεσινό και μάλιστα επώνυμο δημοσίευμα του ιστότοπου in.gr, προκαλεί πολύ σοβαρά ερωτηματικά και απορίες, ενώ αποδίδει στον ΑΓΕΕΘΑ πρόθεση δημιουργίας «μιας νέας δομής συγκροτώντας Αρχηγείο Ενόπλων Δυνάμεων», δομή που παραπέμπει σε σκοτεινές εποχές.

Και όμως η Κυβέρνηση σιωπά. Αυτή η σιωπή γεννά ακόμα μεγαλύτερα ερωτηματικά και ενισχύει την εύλογη ανησυχία.

Ερωτάται ο Πρωθυπουργός, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και όλη η Κυβέρνηση. Υιοθετούν με τη σιωπή τους το περιεχόμενο ή μέρος του δημοσιεύματος της ιστοσελίδας in.gr; Εάν ναι, τι μέτρα προτίθενται να πάρουν; Εάν όχι, η σιωπή τους για τόσο σοβαρά θέματα που αφορούν την κορυφή της στρατιωτικής ηγεσίας είναι ακατανόητη, ανεύθυνη και επικίνδυνη.

Η επιλογή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ να κρύβονται για καιρό πίσω από το δάχτυλό τους για το μέγα σκάνδαλο των υποκλοπών, οδηγεί -όπως αποδεικνύεται- σε περαιτέρω ανεύθυνες και επιζήμιες κυβερνητικές συμπεριφορές, ακόμη και σε ευαίσθητα πεδία, όπως αυτό της Εθνικής Άμυνας.

Πηγή: www.militaire.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Διαβάστε επίσης

Βαξεβάνης: Οι μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ πίσω από τις παρακολουθήσεις