Βαξεβάνης: Οι μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ πίσω από τις παρακολουθήσεις

«Έφτασαν στην Ελλάδα 11 τουλάχιστον Ισραηλινοί που ανήκουν στην ελίτ των μυστικών υπηρεσιών. Έφτιαξαν δίκτυο κατασκοπείας και ως αντάλλαγμα έδιναν πληροφορίες στον Μητσοτάκη για αυτούς που τον ενδιέφεραν», είπε ο Κώστας Βαξεβάνης.

21 Νοεμβρίου 2022

Ο δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας Documento, Κώστας Βαξεβάνης, έκανε λόγο για μία «παρακρατική δομή μέσα στο κράτος σε γνώση της ΕΥΠ, του Μαξίμου, των πάντων» αναφορικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών και τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες εβδομάδες.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», ο Κώστας Βαξεβάνης επισήμανε με νόημα ότι «κάποιοι έχουν αποφασίσει να γίνουν πιο ομιλητικοί», ενώ εξήγησε ότι «υπάρχει ένα ευρύ δίκτυο (σ.σ. συμμετεχόντων στο σκάνδαλο)».

«Τουλάχιστον 15 άνθρωποι έκαναν τις συνακροάσεις και τις απομαγνητοφωνήσεις, για να μην ακούει όλη μέρα ο πρωθυπουργός», συνέχισε ο δημοσιογράφος, ο οποίος εξέφρασε πάντως τον προβληματισμό του για τον τρόπο με τον οποίο διεξάγει την έρευνα η Δικαιοσύνη. «Δεν υπάρχει τεχνικός, πραγματογνώμονας. Ο εισαγγελέας προσπαθεί να βρει άκρη σε θέματα που δεν ξέρει σε μία τεράστια υπόθεση ηλεκτρονικού εγκλήματος», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Υπάρχουν χαρτιά που αν αποδεικνύουν παρακολουθήσεις; Ηλεκτρονικά μέσα υπάρχουν, αλλά δεν υπάρχει πραγματογνώμονας να τα ψάξει».

Τέλος, ο Κώστας Βαξεβάνης επέμεινε ότι «ο πρωθυπουργός της χώρας αφήνει τη χώρα στο έλεος παρακρατικής δράσης» λέγοντας μάλιστα ότι τον Μάρτιο του 2020, μέσω της Intellexa, «έφτασαν στην Ελλάδα 11 τουλάχιστον Ισραηλινοί που ανήκουν στην ελίτ των μυστικών υπηρεσιών». «Ήρθαν, έφτιαξαν δίκτυο κατασκοπείας και ως αντάλλαγμα έδιναν πληροφορίες στον Μητσοτάκη για αυτούς που τον ενδιέφεραν».

Πηγή: www.ieidiseis.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.