Ρωσικό δημοσίευμα: Στρατιωτικός εξοπλισμός από Ελλάδα έφθασε στην Ουκρανία

31 Οκτωβρίου 2022

Τις τελευταίες 24 ώρες, 4 BMP-2, 20 BMP-1 και 6 άρματα μάχης έφτασαν στην Ουκρανία, γράφει ρωσικό δημοσίευμα.

Η Δύση συνεχίζει να μεταφέρει όπλα στην Ουκρανία, προμηθεύοντας τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις με τανκς, στρατιωτικά φορτηγά, ελκυστήρες και οχήματα μάχης πεζικού.

Μόνο τις τελευταίες 24 ώρες, 8 άρματα μάχης και 24 οχήματα μάχης πεζικού έφθασαν στο έδαφος της Ουκρανίας και κατά τη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας η Ουκρανία μπορεί να λάβει άλλα 20 οχήματα μάχης πεζικού.

20 ελληνικά BMP-1 διέσχισαν τα σύνορα Ρουμανίας – Ουκρανίας

Σύμφωνα με το ρωσικό στρατιωτικό πρακτορείο Avia.pro, 20 ελληνικά οχήματα μάχης πεζικού BMP-1 διέσχισαν τα σύνορα με τη Ρουμανία και την Ουκρανία τη νύχτα.

Όπως σημειώνεται, έφτασαν στη Ρουμανία και στη συνέχεια φορτώθηκαν εκ νέου σε ουκρανικά οχήματα για αποστολή στις επόμενες βάσεις τους. Μιλάμε για το ήμισυ της παρτίδας όπλων που ετοιμάζονται για αποστολή στην Ουκρανία.

Και από Τσεχία

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι κι ένα άλλο μέρος στρατιωτικού εξοπλισμού και στρατιωτικών φορτηγών έφτασε στην Ουκρανία από την Τσεχία μέσω της γειτονικής Πολωνίας.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για 6 άρματα μάχης T-72M4, 4 BMP-2 και άγνωστο αριθμό φορτηγών και ελκυστήρες του στρατού.

Η προμήθεια μιας αρκετά μεγάλης ποσότητας όπλων δείχνει ότι η Δύση συνεχίζει ενεργά να αντλεί όπλα και εξοπλισμό στο Κίεβο, παρά τις δηλώσεις των ευρωπαϊκών χωρών ότι φέρονται υπέρ του γρήγορου τερματισμού της σύγκρουσης.

Πηγή: hellas-now.com

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.