Μητσοτάκης – Ερντογάν θα γυρίσουν… “κουρεμένοι” από τις ΗΠΑ

Καθώς η κατάσταση επιδεινώνεται, η προοπτική το ταξίδι τόσο του Κυριάκου Μητσοτάκη όσο και του Ταγίπ Ερντογάν στις ΗΠΑ να στοιχίσει ακριβά… γίνεται ολοένα και πιο ρεαλιστική.

22 Σεπτεμβρίου 2022

Σε παιχνίδια εντυπώσεων και lobbying επιδίδονται Μητσοτάκης και Ερντογάν στη Νέα Υόρκη, διαμορφώνοντας εικόνα οιονεί έκρηξης στην ανατολική Μεσόγειο, με στόχο από την πλευρά της Τουρκίας να ανασχέσουν τη δυναμική διεύρυνσης του γεωπολιτικού αποτυπώματος της Ελλάδας και από την ελληνική να παρέμβουν ώστε να χαλιναγωγηθεί ο Ερντογάν.

Μετά την ομιλία του Ταγίπ Ερντογάν στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, τη σκυτάλη πήρε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με συνέντευξή του στο Bloomberg, ενώ θα ακολουθήσει η δική του ομιλία στη ΓΣ. Οι δύο ηγέτες αν και βρέθηκαν στο ίδιο τραπέζι το βράδυ της Τετάρτης στη Νέα Υόρκη, σε δείπνο που παρέθεσε στους ηγέτες που συμμετέχουν στη ΓΣ του ΟΗΕ, Ο Τζο Μπάιντεν, δεν αντάλλαξαν όχι χειραψία, αλλά ούτε… βλέμμα. Το σκηνικό είναι χειρότερο απ ότι φαίνεται, καθώς αυτό είναι κάτι που αμφότεροι διαφημίζουν στο εσωτερικό των χωρών τους…

Πηγή:www.crisismonitor.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.