Παραιτήθηκε η Χ.Ρουμελιώτη από ΕΡΤ για την υποστήριξη Σακελλαροπούλου στην απόφαση αποφυλάκισης του Δ.Λιγνάδη

Η δημοσιογράφος Χρύσα Ρουμελιώτη που επί δεκαετίες καλύπτει το ρεπορτάζ του προεδρικού μεγάρου και της προεδρίας της δημοκρατίας, παραιτήθηκε.

Η Χρύσα Ρουμελιώτη ανακοίνωσε την παραίτηση της με μήνυμα στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook.

Τι είχε προηγηθεί όμως της παραίτησης; Γιατί το timing έχει μεγάλη σημασία ενώ η ίδια είπε χαρακτηριστικά «Οι εξελίξεις εξάλλου που προδιαγράφονται μας θέτουν και πάλι το δίλημμα: αξιοπρεπείς,χρήσιμοι και αξιόπιστοι ή δουλικοι και κόλακες;»

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπερασπίστηκε τον πρωτόδικα καταδικασμένο βιαστή ανηλίκων Δημήτρη Λιγνάδη.

Είναι η δεύτερη φορά που η Πρόεδρος επιχειρεί να υπερασπίσει τον συγκεκριμένο άνθρωπο.

Η πρώτη φορά ήταν την ημέρα της σύλληψης του βιαστή ανηλίκων, όταν και η Σακελλαροπούλου θυμήθηκε τα «δικαιώματα του κατηγορουμένου», ζητώντας δημόσια να γίνουν σεβαστά! Στην υπόθεση της Σοφίας Μπεκατώρου όμως την οποία την είχε δεχτεί στο προεδρικό Μέγαρο δεν είχε αναφερθεί στα «δικαιώματα του κατηγορουμένου».

Τι είπε η ΠτΔ:

«Ο λαϊκισμός ριζώνει στις αντιφάσεις και τις ανισότητες, αμφισβητώντας ανοικτά τις βασικές αρχές της φιλελεύθερης δημοκρατίας.

Υπονομεύει τη διάκριση των εξουσιών και την ισορροπία του πολιτεύματος. Τα θεσμικά αντίβαρα, όμως, είναι θεμέλια του Κράτους Δικαίου και δεν υποτάσσονται στις πλειοψηφίες και τους εφήμερους συσχετισμούς. Η δικαιοσύνη δεν απονέμεται με βάση το κοινό περί δικαίου αίσθημα, αλλά σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους».

Η ανάρτηση της Χρύσας Ρουμελιώτη:

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.