Παράδοση ιστορικού ξενοδοχείου στην Κύθνο σε ισραηλινό επιχειρηματία

Η εταιρεία απέκτησε το δικαίωμα επιφανείας του ξενοδοχείου «Ξενία Κύθνου» μέσω Δημοσίου Διαγωνισμού έναντι τιμήματος 2.862.510 ευρώ.

18 Ιουλίου 2022

Στην Κύθνο πραγματοποιήθηκε σήμερα τελετή παράδοσης του ιστορικού ξενοδοχείου «Ξενία Κύθνου» και των εγκαταστάσεων χρήσης των ιαματικών πηγών «Άγιοι Ανάργυροι» και «Κάκκαβος» στην εταιρεία Xenia Kythnos. Η εταιρεία ανήκει στον ισραηλινό επιχειρηματία Avraham Ravid και απέκτησε το δικαίωμα επιφανείας του εμβληματικού ξενοδοχείου μέσω Δημοσίου Διαγωνισμού έναντι τιμήματος 2.862.510 ευρώ.

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του ξενοδοχείου στον οικισμό Λουτρά Κύθνου, παραβρέθηκαν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Γιάννης Βρούτσης, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, ο δήμαρχος Κύθνου, Σταμάτης Γαρδέρης, και ο Μητροπολίτης Σύρου, Δωρόθεος Β΄.

Η εταιρεία Xenia Kythnos αναλαμβάνει για χρονικό διάστημα 99 ετών το δικαίωμα αξιοποίησης του ξενοδοχείου «Ξενία Κύθνος» και το δικαίωμα χρήσης από την ΕΤΑΔ των δύο ιαματικών πηγών που βρίσκονται μαζί με την ξενοδοχειακή εγκατάσταση, εντός οικοπέδου με έκταση 7.018 τμ. Το ακίνητο έχει ιδιαίτερα σημαντική ιστορική και πολιτιστική αξία, δεδομένου ότι κατασκευάστηκε την περίοδο της βασιλείας του Όθωνος και οι εγκαταστάσεις έχουν χαρακτηρισθεί ως ιστορικά διατηρητέα μνημεία.

Πηγή: kosmodromio.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.