«Το F-35 δεν είναι οπλικό σύστημα, είναι ένα πολιτικό και επιχειρηματικό εργαλείο»-Υποπτέραρχος ε.α Δ.Παντελάτος

«Το F-35 δεν είναι οπλικό σύστημα. Είναι ένα πολιτικό και επιχειρηματικό εργαλείο»…Ο Υποπτέραρχος ε.α της Πολεμικής Αεροπορίας, χειριστής F-4 και F-16, συντάκτης από το 2003  μελέτης για την τεχνολογία «στελθ» και τις επιπτώσεις της στα μαχητικά αεροσκάφη, Δημήτρης Παντελάτος, μιλά στο Militaire.gr.

«Κάποιοι το έχουν κατανοήσει αυτό και ελπίζω να μην είναι οι λάθος άνθρωποι», λέει ο κ.Παντελάτος.

«Ο κύκλος εργασιών της Lockheed Martin είναι μεγαλύτερος από το εξωτερικό χρέος της Ελλάδας» προσθέτει.

Η ουρά αναμονής για την αγορά F-35 όλο και μεγαλώνει αλλά αυτό όπως λέει ο Υποτέραρχος ε.α «αυτό γίνεται με όρους μαφίας».

Είναι ένα αεροσκάφος που προωθεί το ΝΑΤΟ στη λογική ότι η εθνική απειλή για όλους μας -και για εμάς τους Έλληνες- είναι …η Ρωσία!

Ο κ.Παντελάτος το 2003 συνέταξε τη μελέτη για τις επιπτώσεις της «στελθ» τεχνολογίας στα μαχητικά αεροσκάφη. Μεταξύ των συμπερασμάτων της μελέτης του ήταν ότι το αεροσκάφος θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί μόνο για νατοϊκές αποστολές. Με λίγα λόγια ότι δεν μας κάνει…

Τι μπορεί να κάνει το F-35 και τι από αυτά χρειάζεται η Ελλάδα;

Πόσο «αυτόνομο» θα είναι ένα ελληνικό F-35 για να αναγνωρίζει «εχθρούς και φίλους»;

Ο Υποπτέραρχος ε.α Δημ. Παντελάτος μιλά για τα μεγάλα λάθη που έγιναν κατά καιρούς στην Πολεμική Αεροπορία. Μαχητικά αεροσκάφη που θα μπορούσαν ακόμη να πετούν μεταφέροντας πολύ σημαντικά όπλα , συστηματικά απαξιώθηκαν. Τελευταίο παράδειγμα τα Mirage 2000.

Ο κ.Παντελάτος μιλά για την υποστήριξη του F-35. Μπορεί η Ελλάδα να την αντέξει; Θα την αναθέσει μήπως σε ιδιώτες; Ο κ.Παντελάτος που υπηρέτησε ως διοικητής του αεροδρομίου της Καμπούλ λέει ότι η κατάρρευση των στρατιωτικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν αποδίδεται στο γεγονός ότι είχαν επλακεί «ιδιώτες εργολάβοι»!

Αναφέρεται στις διαδικασίες που έχουν ακολουθηθεί για να φθάσουμε στην απόφαση ότι το F-35 είναι μονόδρομος για την Ελλάδα.

Πηγή: www.militaire.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.