Σκάνδαλο Novartis: Συγγνώμη εκ των υστέρων από «Καθημερινή» και ΣΚΑΪ

1 Ιουλίου 2022

Η δικαστική συντάκτης της Καθημερινής και του ΣΚΑΪ, Ιωάννα Μάνδρου, ζήτησε συγγνώμη από τους αναγνώστες της εφημερίδας και από τους τηλεθεατές του καναλιού αποκαλύπτοντας ότι η πληροφόρηση που είχαν αργά το βράδυ της Πέμπτης «για παραπομπή Παπαγγελόπουλου – Τουλουπάκη για την ενοχοποίηση των δέκα πολιτικών, σχετικά με την υπόθεση Novartis, δεν ανταποκρινόταν στην αλήθεια».

Συγκεκριμένα, η οργανωμένη διαρροή που έγινε το βράδυ της Πέμπτης ανέφερε ψευδώς ότι ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και η πρώην επικεφαλής της εισαγγελίας διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, διώκονται για την ενοχοποίηση δέκα πολιτικών στο σκάνδαλο Novartis.

Αναλυτικά το σημερινό κείμενο που υπογράφει η Ιώαννα Μάνδρου:

«Γιατί παραπέμπονται τελικά Παπαγγελόπουλος – Τουλουπάκη: Τι λέει το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου
Η πληροφόρηση αργά χθες το βράδυ για παραπομπή Παπαγγελόπουλου – Τουλουπάκη για την ενοχοποίηση των δέκα πολιτικών, σχετικά με την υπόθεση Novartis, δεν ανταποκρινόταν στην αλήθεια – Oι λόγοι για τους οποίους τελικά παραπέμπονται.
Με βάση το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου για την παραπομπή του πρώην υπουργού Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, η απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου είναι ομόφωνη για δύο αδικήματα, για τα οποία παραπέμπεται.

Για κατάχρηση εξουσίας σε βαθμό κακουργήματος, που αφορά την μη αποστολή στη Βουλή των καταγγελιών του ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ για τον τότε υπουργό Παναγιώτη Κουρουμπλή, που είχε διατελέσει υπουργός Υγείας και είχε καταγγελθεί για την υπόθεση της Novartis. Για την ίδια παράλειψη της μη αποστολής του φακέλου Κουρουμπλή παραπέμπεται στο Ειδικό Δικαστήριο η εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη, για κατάχρηση εξουσίας, με πλειοψηφία τριών ψήφων υπέρ και δύο κατά.

Οι δύο που μειοψήφησαν ανώτατοι δικαστικοί, ο ένας προέρχεται από το ΣτΕ και η άλλη από τον Αρειο Πάγο.

Παράλληλα, ο πρώην υπουργός Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, που διετέλεσε επί μακρόν αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης παραπέμπεται στο Ειδικό Δικαστήριο για παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος κατ΄εξακολούθηση για τις πιέσεις και παρεμβάσεις που άσκησε στην εισαγγελέα Ελένη Ράικου (είχε χειριστεί πριν την Ελένη Τουλουπάκη το φάκελο Novartis, και παραιτήθηκε πριν την ενοχοποίηση των πολιτικών προσώπων).

Επίσης, για τις παρεμβάσεις στον εισαγγελέα Παν. Αθανασίου για φορολογικούς ελέγχους στον ιδιοκτήτη του ΣΚΑΪ Γιάννη Αλαφούζο πριν τον διαγωνισμό με τις τηλεοπτικές άδειες.
Τέλος, και για τις παρεμβάσεις στην εισαγγελέα Γεωργία Τσατάνη για την υπόθεση του Ανδρέα Βγενόπουλου.

Σημειώνεται ότι η πληροφόρηση αργά χθες το βράδυ για παραπομπή Παπαγγελόπουλου – Τουλουπάκη για την ενοχοποίηση των δέκα πολιτικών δεν ανταποκρινόταν στην αλήθεια, ήταν ψευδής και ως εκ τούτου η υπογράφουσα στο μέτρο που της αναλογεί η ευθύνη απέναντι στους αναγνώστες μας ζητά συγγνώμη.

Επίσης σημειώνεται ότι το σύνολο του Τύπου δημοσίευσε τις ίδιες πληροφορίες, ενώ οι πηγές των πληροφοριών αυτών υπήρξαν ανώτατες δικαστικές πηγές.»

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του iEidiseis, η υπόθεση της δίωξης Παπαγγελόπουλου – Τουλουπάκη, για τη φερόμενη σκευωρία της Novartis, καταρρέει σαν χάρτινος πύργος. Παρά την παραπομπή σε δίκη στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο των ΠαπαγγελόπουλουΤουλουπάκη, για κατάχρηση εξουσίας, πληροφορίες από το περιεχόμενο του βουλεύματος, δείχνουν ανατροπή του σκηνικού της σκευωρίας, που φέρεται ότι, εξυφάνθηκε από τον πρώην αναπληρωτή Υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, με βραχίονα του την τότε Εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, σε βάρος των δέκα πολιτικών προσώπων.

Πηγή: kosmodromio.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.