Η Ρωσία απελαύνει 8 Έλληνες διπλωμάτες

Με μαζική απέλαση Ελλήνων διπλωματικών υπαλλήλων από την πρεσβεία στη Μόσχα απαντά το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας στην εντεινόμενη εμπλοκή της Ελλάδας στο μέτωπο της Ουκρανίας, όπου η Αθήνα έχει ανακοινώσει την παροχή όπλων, μεταξύ των οποίων και αρμάτων.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, η Ρωσία απελαύνει οκτώ Έλληνες διπλωμάτες., τους οποίους κήρυξε «personae non gratae» και τους έδωσε προθεσμία οκτώ ημερών για να φύγουν από τη χώρα, ανακοίνωσε τη Δευτέρα το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Το υπουργείο Εξωτερικών είπε ότι κάλεσε τον Έλληνα πρεσβευτή για να διαμαρτυρηθεί για, όπως αποκάλεσε, «την συγκρουσιακή πορεία των ελληνικών αρχών προς τη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένης της προμήθειας όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού στο καθεστώς του Κιέβου».

Το υπουργείο είπε ότι είχε επίσης διαμαρτυρηθεί για την ελληνική απόφαση να κηρύξει μια ομάδα Ρώσων διπλωματών «personae non gratae».

Η Ελλάδα είναι μέλος του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχει ενταχθεί στις κυρώσεις της ΕΕ κατά της Ρωσίας για τις ενέργειές της στην Ουκρανία.

Η κίνηση της Ρωσίας επιβεβαιώνει την επιδείνωση των διμερών σχέσεων, οι οποίες έχουν ήδη αντίκτυπο στο διμερές εμπόριο, όπου οι ελληνικές εξαγωγές έχουν μηδενιστεί, ενώ η εκροή κεφαλαίων προς τη Ρωσία έχει εκτοξευθεί στα 500 εκατ. το μήνα, λόγω της αύξησης των τιμών του φυσικού αερίου και της έλλειψης εναλλακτικών.

Πηγή: www.crisismonitor.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.