Πέθανε η Βάσω Αλαγιάννη

Έφυγε από τη ζωή η συνθέτης, στιχουργός και τραγουδίστρια  Βάσω Αλαγιάννη η οποία υπέγραψε, μουσικά και στιχουργικά, μια σειρά από ξεχωριστά τραγούδια.

Την είδηση του θανάτου της έκανε γνωστή η Χάρις Αλεξίου, μέσα από ανάρτηση στο Instagram:

«Έφυγε ήσυχα στον ύπνο της.
Αυτή η γυναίκα που ήταν τόσα πολλά πράγματα.
Η “Svarno”.
Που έγραφε τραγούδια. Που θεράπευε με Reiki. Που συμβούλευε με αυτογνωσία. Που αγαπούσε με πάθος. Που κάπνιζε πολύ. Που έραβε. Που έπλεκε. Που μας μάλωνε να ξυπνήσουμε. Που γελούσε σαν μωρό. Που τραγουδούσε. Που ταξίδευε πολύ. Που μας γέμιζε δώρα.
Η Βάσω Αλλαγιάννη που την τραγούδησα κι εγώ με τους στίχους του Ρασούλη και τους δικούς της στον Ζαμπέτα όπως την τραγούδησαν και τόσοι άλλοι.
Η “Svarno” η φίλη μου και master μου στο Reiki
Έφυγε ήσυχα στον ύπνο της για να αναπαυτεί για πάντα»

Ποια ήταν η Βάσω Αλαγιάννη

Έμαθε μουσική δίπλα στον Μάνο Λοΐζο και τον Νότη Μαυρουδή και λίγο μετά άρχισε να γράφει τα δικά της τραγούδια.

Η πρώτη δισκογραφική της δουλειά ήταν το 1982 το «Χαράτσι» και είχε τρομερή απήχηση στο κοινό. Σε στίχους του Μανόλη Ρασούλη έγραψε τον «Υδροχόο» και το «Λεμόνι στην Πορτοκαλιά», για τον Νίκο Παπάζογλου.

Η επιτυχία που γνώρισαν οι τρεις τους, τους έφερε ακόμη δύο δίσκους, τα «Σύνεργα» (1990) και το «Στο Λυκαβηττό» (1991), με το τραγούδι «Αχ Ελλάδα σ΄ αγαπώ» να αγγίζει την ψυχή του κάθε Έλληνα.

Όντας καταξιωμένη πια η Βάσω Αλλαγιάννη συνεργάστηκε δισκογραφικά με πολλούς καλλιτέχνες. Μεταξύ άλλων, με τον Μανόλη Λιδάκη («4 κύκλοι τραγουδιών», 1995), τη Βούλα Σαββίδη («Το φίλημα του χρόνου» 1992), την Πίτσα Παπαδοπούλου («Με τα μάτια κλειστά», 1994, «Πού πάει η αγάπη όταν φεύγει»), τον Σταύρο Λογαρίδη («Ονειρεμένες πολιτείες», 1996), τη Χάρις Αλεξίου («Παράξενο Φως», 2000), τον Δημήτρη Μπάση («Μιλάω Χρόνια», 2000).

Με τον δίσκο «Svarno» η Βάσω Αλλαγιάννη έκανε μια απογραφή αλλά ταυτόχρονα και μια εκ βαθέων εξομολόγηση. Επρόκειτο για το απαύγασμα μιας μεγάλης θητείας στο ελληνικό τραγούδι.

Όπως έχει πει και η ίδια: «Κλείνοντας 22 χρόνια με τα τραγούδια μου, αισθάνθηκα την ανάγκη να ηχογραφήσω κάποιες μουσικές μου. Μερικές από αυτές είναι από παλαιότερα τραγούδια μου. Κάποιες άλλες τις έγραψα πρόσφατα, για αυτό το δίσκο, με το όνομα Svarno. Ο δίσκος περιέχει δεκαεφτά κομμάτια και σε δύο από αυτά, εν είδος τραγουδιού, για πρώτη φορά ηχογραφείται η φωνή μου, στο «Βοτσαλάκι» και στο «Πολυαγαπημένε μου». Η εμπειρία της παραγωγής ήταν πολύ σημαντική για μένα, έμαθα πολλά καινούρια πράγματα. Επίσης η συνεργασία μου με το Ματί Παλαιολόγο, η έμπνευση και η εμπιστοσύνη σε συναγωνισμό κάθε στιγμή, με έκανε να μη θέλω να τελειώσει ποτέ αυτή η συνεργασία. Έτσι λοιπόν σκέφτομαι να το ξανακάνω! Η διάθεση, ο τρόπος και η καταπληκτική ενέργεια των μουσικών που έπαιξαν στο δίσκο με γέμισε χαρά και εμπιστοσύνη. Ευχαριστώ όλους όσους συμμετείχαν στο «Svarno» και εσάς που θα το ακούσετε και θα το ταξιδέψετε».

Πηγή: kosmodromio.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.