Αγιατολάχ Χαμενεΐ: Η κατάσχεση των ελληνικών τάνκερ ήταν άμεση απάντηση στην “κλοπή” του ιρανικού αργού από ΗΠΑ-Ελλάδα

4 Ιουνίου 2022

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν δήλωσε σήμερα ότι η κατάσχεση δύο ελληνικών πετρελαιοφόρων στον Περσικό Κόλπο τον περασμένο μήνα ήταν άμεση απάντηση στην “κλοπή” του ιρανικού αργού από τις ΗΠΑ και την Ελλάδα.

“Το πετρέλαιό μας κλάπηκε στις ελληνικές ακτές”, δήλωσε ο Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ σε τηλεοπτικό διάγγελμα το Σάββατο. “Πήραμε πίσω αυτό που μας έκλεψαν. Ποιος είναι ο κλέφτης;”

Οι ιρανικές αρχές είχαν δηλώσει προηγουμένως ότι τα πλοία, που μετέφεραν περίπου 1 εκατ. βαρέλια πετρελαίου το καθένα, συνελήφθησαν για τη διάπραξη αδιευκρίνιστων “παραβιάσεων”.

Η κίνηση αυτή ήρθε δύο ημέρες αφότου οι ελληνικές αρχές, σε συντονισμό με τις αντίστοιχες αμερικανικές, σταμάτησαν ένα δεξαμενόπλοιο με ιρανική σημαία και κατέσχεσαν το φορτίο του στις 25 Μαΐου.

Πηγή: www.capital.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Διαβάστε επίσης

Ελλάδα, Κύπρος και Ιράν