Καταρρέει η ουκρανική άμυνα στο Ντονμπάς

26 Μαΐου 2022
Με ταχείς ρυθμούς εξελίσσεται πλέον η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Μετά και την πτώση της Μαριούπολης, το Ντονμπάς δείχνει να είναι λίγο-πολύ για το Κίεβο χαμένο.
Κομβικό πεδίο μάχης στο ανατολικό μέτωπο αποτελεί τώρα το Σεβεροντόνετσκ, στο Λουγκάνσκ, όπου οι Ρώσοι επιχειρούν περικύκλωση των ουκρανικών δυνάμεων.
Προετοιμαζόμενη για συνέχιση του πολέμου και προς αναπλήρωση των κενών στα μέτωπα, η ρωσική Κάτω Βουλή ενέκρινε χθες νόμο για κατάργηση του ανώτατου ορίου στράτευσης, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για εθελοντές ηλικίας έως και 61,5 χρόνων.
Παράλληλα, ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν υπέγραψε διάταγμα για απλοποίηση των διαδικασιών χορήγησης ρωσικής υπηκοότητας και διαβατηρίων στους κατοίκους στη Χερσώνα και στη Ζαπορίζια, στα νότια και νοτιοανατολικά της Ουκρανίας. Διέταξε επίσης αυξήσεις 10% σε συντάξεις και κατώτατο μισθό των Ρώσων, ενόσω ο πληθωρισμός ήταν κοντά στο 18% τον περασμένο μήνα. Αναγνώρισε ότι το 2022 θα ήταν μια «δύσκολη» χρονιά για την εθνική οικονομία. Αρνήθηκε ωστόσο ότι αιτία είναι ο πόλεμος στην Ουκρανία.
Διαβάστε τη συνέχεια στο www.efsyn.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Διαβάστε επίσης

Στο χείλος της αβύσσου: Παρέμβαση Κίσινγκερ και CIA