Μαζική πορεία στην Αθήνα στο πλευρό της Γεωργίας Μπίκα

«Στο σπίτι, στη δουλειά καμία μόνη» φώναξαν απόψε πολλές εκατοντάδες νέοι εκφράζοντας αλληλεγγύη στην Γεωργία Μπίκα και άλλα θύματα βιασμού.

27 Μαΐου 2022

Πλήθος γυναικών και νεαρών ανδρών πραγματοποίησαν απόψε πορεία στο κέντρο της Αθήνας ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα εννιά γυναικείων οργανώσεων και συλλογικοτήτων σε ένδειξη συμπαράστασης στο πλευρό της Γεωργίας Μπίκα που, όπως έχει καταγγείλει, έπεσε θύμα βιασμού σε σουίτα ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Με τη συνοδεία μουσικών οργάνων και συνθήματα γεμάτα παλμό, το πλήθος των διαδηλωτών βροντοφώναξε συνθήματα όπως: «Η πατριαρχία βιάζει και σκοτώνει», «Στο σπίτι, στη δουλειά καμία μόνη».

Φώναξαν επίσης συνθήματα κατά της αστυνομικής βίας με αφορμή την αποτρόπαιη επίθεση της αστυνομίας με χειροβομβίδα κρότου λάμψης σε 20χρονο φοιτητή προκαλώντας του σοβαρά τραύματα στο κεφάλι.

Οι διαδηλωτές και οι γυναικείες οργανώσεις και συλλογικότητες που οργάνωσαν την κινητοποίηση ζητούν την παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, υπουργική παρέμβαση για να εφαρμόσει την λειτουργία one stop shop που θα συμπεριλαμβάνει ιατροδικαστικές υπηρεσίες για τα θύματα έμφυλης βίας 24ώρες το 24ωρο. Επίσης διεκδικούν αξιοποίηση των πρωτοκόλλων διάγνωσης και διαχείρισης  ενδοοικογενειακής  βίας,  πρωτόκολλα αντιμετώπισης διεμφυλικής βίας, διαδικασίας εξέτασης θυμάτων και μαρτύρων,  που έχουν εκπονηθεί από εγκεκριμένους φορείς και οργανώσεις με την συνεργασία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Κωνσταντίνος Ζήλος αποτύπωσε με τον φωτογραφικό φακό του ορισμένα από τα πιο δυνατά στιγμιότυπα της αποψινής κινητοποίησης.

Πηγή: kosmodromio.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.