«Η Μακεδονία είναι βουλγαρική» έγραψαν σε πανό Βούλγαροι εθνικιστές

Ένα προκλητικό πανό ανήρτησαν εθνικιστές στη Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας, στο οποίο αναφερόταν πως «η Μακεδονία είναι βουλγαρική».

Σύμφωνα με όσα ανέφερε η ιστοσελίδα expres.mk, η συγκεκριμένη ενέργεια αποδίδεται σε εκπροσώπους του εξωκοινοβουλευτικού κόμματος VMRO-BND του ευρωβουλευτή Άντζελ Τζαμπάσκι, με «στόχο» τον πρωθυπουργό Κιρίλ Πετκόφ.

Μάλιστα, σε επιστολή του προς τον Βούλγαρο πρωθυπουργό, ο Τζαμπάσκι ανέφερε: «Είστε ασεβής για εμάς, κύριε Πέτκοφ. Το θέμα «Μακεδονία» για τον βουλγαρικό λαό είναι μια ζωντανή πληγή και απλά ρίχνετε σε αυτήν αλάτι. Η συμπεριφορά σας είναι απολύτως ανεύθυνη και μπορούμε να πούμε – αντιβουλγαρική, δεδομένης της στάσης. Οι Βούλγαροι είναι αρκετά ευαίσθητοι σε αυτό το θέμα και ίσως δεν το γνωρίζετε, γιατί το θέμα του βουλγαρικού εθνικού ιδεώδους, δεν μελετάται σχεδόν καθόλου στο Χάρβαρντ (που σπουδάσατε)».

Πηγή: www.msn.com

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.