Για το βίντεο με τους αιχμάλωτους που πυροβολούνται στην Ουκρανία θα μιλήσουμε;

27 Μαρτίου 2022

Εδώ και αρκετές ώρες στο διαδίκτυο έχει δημοσιοποιηθεί βίντεο στο οποίο φέρονται να έχουν μαγνητοσκοπηθεί :

• Ρώσοι αιχμάλωτοι με σημάδια εμφανούς κακοποίησης. Αν έχουν προκληθεί κατά τη διάρκεια μαχών ή κακομεταχείρισης τους μετά από την αιχμαλωσία τους παραμένει άγνωστο.

• Στο τέλος του βίντεο τρεις άνθρωποι πυροβολούνται από Ουκρανούς! Έζησαν ή πέθαναν παραμένει άγνωστο!

Για αυτό το βίντεο περιέργως δεν γίνεται καμία απολύτως αναφορά σε κανένα δυτικό ΜΜΕ.

Το βίντεο έχει δημοσιοποιηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Με δεδομένο ότι έρευνα για εγκλήματα πολέμου θα γίνει για τις ρωσικές επιχειρήσεις στον πόλεμο, μήπως θα πρέπει να εξεταστούν περιπτώσεις εγκλημάτων πολέμου και από την άλλη πλευρά; Το δίκαιο του πολέμου αφορά όλες τις εμπόλεμες πλευρές.

Σύμφωνα με την ρωσική περιγραφή που συνοδεύει το βίντεο:

«Σε αυτό το βίντεο Ουκρανοί στρατιώτες πυροβολούν Ρώσους αιχμαλώτους πολέμου στα πόδια και στη συνέχεια τους ξυλοκοπούν. Στην αρχή του βίντεο, υπάρχουν Ρώσοι αιχμάλωτοι ξαπλωμένοι στο έδαφος με τραύματα από σφαίρες στα πόδια, μερικοί από αυτούς έχουν σπασμένα κόκκαλα στα πόδια. Θα μπορούσε να δώσει την εντύπωση ότι οι Ρώσοι στρατιωτικοί συνελήφθησαν αφού τραυματίστηκαν. Δεν είναι όμως έτσι τα πράγματα. Στο τέλος του βίντεο, μπορούμε να δούμε Ουκρανούς στρατιώτες να πυροβολούν όλους τους νεοαφιχθέντες κρατούμενους  στα πόδια τους. Πολλοί από αυτούς πεθαίνουν από σοκ λόγω του πόνου μπροστά στην κάμερα. Και όλα αυτά κινηματογραφούνται από τους ίδιους τους Ουκρανούς στρατιώτες. Αντιμετωπίζουν τους αιχμαλωτισμένους υπερασπιστές του Donbass με τον ίδιο τρόπο που το έκαναν  όλα αυτά τα οκτώ χρόνια».

Πηγή: www.militaire.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.