Γουνοποιοί Καστοριάς: Η ρωσοουκρανική κρίση θα μας αποτελειώσει ύστερα από δύο χρόνια πανδημίας

28 Φεβρουαρίου 2022

Δεν πρόλαβαν να κλείσουν οι πληγές για τον πολύπαθο κλάδο της γουνοποιίας που πνέει τα τελευταία χρονιά τα λοίσθια, εξαιτίας της πανδημίας, ένα ακόμη πιο δυνατό χτύπημα, η ρωσο-ουκρανική κρίση, έρχεται να  αποτελειώσει τον κλάδο.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας, κ. Απόστολο Τσούκα, οι ρώσοι δεν έχουν καταλάβει ακόμη τις επιπτώσεις του πολέμου, παρά μόνο τη δραματική πτώση στο ρούβλι. “Τον πόλεμο τον ζουν πραγματικά η Ουκρανία και η Καστοριά”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσούκας. Οι δύο αυτές χώρες, Ρωσία και Ουκρανία, ήταν οι κύριες χώρες στις οποίες εξάγονταν τα γουναρικά της Καστοριάς και η μεταξύ τους πολεμική σύρραξη θα ρίξει στο ναδίρ τη γουνοποιία που ήλπιζε μετά τον κορονοϊό να ανακάμψει.

Ο σύνδεσμος γουνοποιιών Καστοριάς, έπειτα από δύο χρόνια απραγίας,  είχε πρόσφατα  αναγγείλει ότι θα πραγματοποιήσει τον Μάιο την  47η Διεθνή Έκθεση Γούνας Καστοριάς, από 5 έως 8 Μαΐου 2022, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Καστοριάς. Κι αυτή τώρα βρίσκεται στον αέρα.

Όπως εκτιμά ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας, η πολεμική  κατάσταση που επικρατεί σε αυτές τις δύο χώρες θα απαξιώσει εντελώς το τυχόν πλάνο των γουνοποιιών, καθώς  το ενδυματολογικό περνάει σε δεύτερη μοίρα, διότι οι δύο λαοί έχουν να σκεφτούν επείγοντα ζητήματα ζωτικής ανάγκης και επιβίωσης.

Οι γουνοποιοί της Καστοριάς, ζητούν να πρυτανεύσει η λογική και να υπάρξει στο τέλος μία  συμβιβαστική λύση, για να αποφευχθούν τα χειροτέρα από μία πολεμική σύρραξη.

Πηγή: hellasjournal.com

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.