Ο Ερντογάν τάσσεται κατά των κυρώσεων στη Ρωσία

Ο πρόεδρος της Τουρκίας τάσσεται κατά των κυρώσεων διότι η Τουρκία, έχει θαλάσσια σύνορα τόσο με την Ουκρανία όσο και με τη Ρωσία στη Μαύρη Θάλασσα – Διέκοψε την περιοδεία του στην Αφρική και επιστρέφει εσπευσμένα στην Άγκυρα

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ήταν από ένας από τους ξένους ηγέτες που καταδίκασαν την κήρυξη της ανεξαρτησίας του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ. Ωστόσο όπως όλα δείχνουν  φαίνεται να έχει διαφορετική άποψη στο θέμα των κυρώσεων.

Και αυτό διότι όπως μεταδίδει το Reuters ο πρόεδρος της Τουρκίας τάσσεται κατά των κυρώσεων διότι η Τουρκία, έχει θαλάσσια σύνορα τόσο με την Ουκρανία όσο και με τη Ρωσία στη Μαύρη Θάλασσα. Σημειώνεται πως ο Ερντογάν στο περιθώριο επίσημης επίσκεψής του στη Σενεγάλη, δήλωσε πως «θεωρούμε αυτή την απόφαση (σσ του Βλαντιμίρ Πούτιν) απαράδεκτη. Καλούμε τις ενδιαφερόμενες πλευρές να επιδείξουν σύνεση και να συμμορφωθούν με το διεθνές δίκαιο».

Ακολούθως σε συνομιλία που είχε με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε πως η Άγκυρα είναι αντίθετη σε οποιαδήποτε απόφαση πλήττει την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας.

Ακόμη η τουρκική προεδρία τόνισε πως  ο Ερντογάν επανέλαβε στον Ουκρανό ομόλογό του ότι η Άγκυρα θεωρεί απαράδεκτη την απόφαση της Ρωσίας, και ζήτησε «να χρησιμοποιηθούν όλα τα διπλωματικά μέσα» για την επίλυση της κρίσης. Τέλος δεν διευκρινίστηκε εάν ο Ερντογάν συζήτησε το θέμα των κυρώσεων με τον Ζελένσκι.

Διέκοψε την περιοδεία του στην Αφρική και επιστρέφει εσπευσμένα στην Άγκυρα

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ματαίωσε το προγραμματισμένο ταξίδι του στη Γουινέα-Μπισάου και επιστρέφει εσπευσμένα από την Αφρική προκειμένου να συμμετάσχει στη διαδικτυακή σύνοδο των ηγετών των χωρών μελών του ΝΑΤΟ, ανακοίνωσε το γραφείο του.

Η σύνοδος αυτή είναι προγραμματισμένη για αύριο Τετάρτη.

Ο Τούρκος πρόεδρος πραγματοποιούσε τριήμερη περιοδεία, συνοδευόμενος από πολλούς υπουργούς της κυβέρνησής του, στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, τη Σενεγάλη και τη Γουινέα Μπισάου. Σχεδίαζε να επιστρέψει στην Τουρκία αύριο.

Σύμφωνα με πολλά τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο Τούρκος πρόεδρος αναμένεται να επιστρέψει στην Άγκυρα απόψε το βράδυ.

Πηγή: www.protothema.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.