Δεν θέλουν μάρτυρες

Ρωσία: Ανησυχία για την αποχώρηση δυτικών παρατηρητών του ΟΑΣΕ από Ουκρανία

Η Ρωσία καλεί τον ΟΑΣΕ να αποτρέψει απόπειρες χειραγώγησης της αποστολής

14 Φεβρουαρίου 2022

Έντονη ανησυχία έχει προκαλέσει στη Μόσχα η απόφαση ορισμένων χωρών να αποσύρουν τους εκπροσώπους τους στην ειδική αποστολή παρακολούθησης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) από την Ουκρανία, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.
«Αυτές οι αποφάσεις δεν μπορούν παρά να εγείρουν σοβαρές ανησυχίες. Η αποστολή παρασύρεται εσκεμμένα σε μια μιλιταριστική ψύχωση που εξαναγκάστηκε από την Ουάσιγκτον και χρησιμοποιείται ως εργαλείο για μια πιθανή πρόκληση», ανέφερε χαρακτηριστικά η Ζαχάροβα.
Παράλληλα, η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, υπογράμμισε, πως «η Ρωσία καλεί τον ΟΑΣΕ να αποτρέψει απόπειρες χειραγώγησης της αποστολής», προσθέτοντας ότι «σε συνθήκες τεχνητής κλιμάκωσης της έντασης στην Ουκρανία, οι δραστηριότητες παρακολούθησης της αποστολής του ΟΑΣΕ απαιτούνται περισσότερο από ποτέ».

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.