Ρωσική πρεσβεία στις ΗΠΑ: «Θετικό μήνυμα η αμερικανική δήλωση για εφαρμογή των Συμφωνιών του Μινσκ»

Η ρωσική πρεσβεία στις ΗΠΑ χαιρέτισε την Τετάρτη (02/02) την πρόσφατη δήλωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σχετικά με την ανάγκη πλήρους εφαρμογής των Συμφωνιών του Μινσκ.

Χαρακτηριστικά, σε σχετική ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο Facebook, η ρωσική πρεσβεία στις ΗΠΑ επεσήμανε: «Θεωρούμε θετικό μήνυμα τη δήλωση του εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Νεντ Πράις, που εξέφρασε στις 2 Φεβρουαρίου σε συνέντευξη Τύπου σχετικά με την ανάγκη για πλήρη εφαρμογή των Συμφωνιών του Μινσκ. Ταυτόχρονα, σημειώνουμε τις συνεχιζόμενες προσπάθειες για την επίρριψη της ευθύνης στη Ρωσία καθώς μας κατηγορούν ότι υπονομεύουμε τις συμφωνίες που επιτεύχθηκαν».

Ακόμα, η ρωσική διπλωματική αποστολή τόνισε ότι η Μόσχα δεν ήταν συμβαλλόμενο μέρος στη σύγκρουση και το κύριο καθήκον ήταν να υποχρεωθούν οι ουκρανικές Αρχές να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους. Συγκεκριμένα, τονίστηκε: «Αναμένουμε συγκεκριμένες ενέργειες από την Ουάσινγκτον στον διάλογό της με το Κίεβο».

Τέλος, η ρωσική πρεσβεία στις ΗΠΑ πρόσθεσε: «Η προμήθεια αμερικανικών όπλων σε Ουκρανούς, που αναζητούν τον ρεβανσισμό, τους ωθεί μόνο σε μια στρατιωτική λύση του προβλήματος με τα νοτιοανατολικά της χώρας».

 

Πηγή: sputniknews.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.