Όλη την Ελλάδα παίρνουν οι Αμερικανοί του CVC

Όταν η οργή γίνεται χλεύη ο χρόνος μετράει αντίστροφα

Του Δημήτρη Χρήστου
28 Ιανουαρίου 2022

Η αντίστροφη μέτρηση για το πολιτικό τέλος του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει αρχίσει. Όταν η κοινωνική οργή γίνεται χλεύη, τίποτα δεν μπορεί να σε γλιτώσει. Και αυτό έχει γίνει αντιληπτό στους βουλευτές και τα στελέχη της ΝΔ, που άρχισαν να κρατάνε αποστάσεις αρνούμενοι για πρώτη φορά δημοσίως να στηρίξουν τις αποφάσεις του πρωθυπουργού.

Στην ίδια γραμμή και πολλοί στρατευμένοι φανατικοί δημοσιογράφοι, δεν βρίσκουν πλέον λόγια να πουν δυο καλές κουβέντες μετά το πρωτοφανές φιάσκο που αποκάλυψε ο προβλεπόμενος χιονιάς, όταν πολύ περισσότερο, ο πρωθυπουργός έμεινε κρυμμένος 48 ώρες(!) και όταν εμφανίστηκε τα χρέωσε όλα στην “Αττική Οδός” παραβλέποντας κεντρικές αρτηρίες της πρωτεύουσας, αποκλεισμένες περιοχές, το σιδηροδρομικό δίκτυο σε παράλυση και τις οδυνηρές παρατεταμένες διακοπές ρεύματος.

Διαβάστε τη συνέχεια στο slpress.gr

Κυριάκος Μητσοτάκης / Στο fund CVC η κόρη του λίγο μετά την εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής

4 Οκτωβρίου 2021

Θέση και μάλιστα υψηλόβαθμη στο αμερικανικό fund CVC Capital Partners που πριν λίγους μήνες εξαγόρασε την Εθνική Ασφαλιστική έπιασε η κόρη του Κυριάκου Μητσοτάκη, Σοφία.

Η Σοφία Μητσοτάκη, όπως και η ίδια αναφέρει στο προφίλ της στο Linkedin, εργάζεται ως investors relation manager στη CVC Capital Partners από τον Αύγουστο του 2021. Υπενθυμίζεται ότι η εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής, την οποία οι εργαζόμενοί της χαρακτήρισαν «ξεπούλημα», ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο του 2021.

Διαβάστε τη συνέχεια στο www.avgi.gr

Η νέα Τρόικα: Ποιος ελέγχει τα δισεκατομμύρια του Ταμείου Ανάκαμψης

Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου
12 Νοεμβρίου 2021

Εδώ και πολλά χρόνια, ακόμα και οι ίδιες οι ευρωπαϊκές αρχές και οι πολιτικοί της Ευρώπης μιλάνε για “έλλειμμα δημοκρατίας” στην Ένωση. Έλλειμμα δημοκρατίας δεν σημαίνει βέβαια έλλειμμα εξουσίας. Σημαίνει ότι τις αποφάσεις τις παίρνουν οι εκπρόσωποι του χρηματιστικού κεφαλαίου (και του ΝΑΤΟ, δηλαδή των ΗΠΑ ή καλύτερα του άξονα ΗΠΑ-Ισραήλ) σε ό,τι αφορά την εξωτερική πολιτική.

Τέτοιοι κατ’ εξοχήν εκπρόσωποι του χρηματιστικού κεφαλαίου πρέπει να θεωρηθούν ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι, παλαιό στέλεχος της Goldman Sachs, τράπεζας που ήταν πιθανότατα και ο αρχιτέκτων του προγράμματος “σωτηρίας δια καταστροφής” της Ελλάδας ή ο Μακρόν, τραπεζίτης των Ρότσιλντ πριν γίνει πρόεδρος της Γαλλίας. Είναι επίσης καλά γνωστές οι σχέσεις των Ελλήνων πολιτικών και των οικογενειών τους με την Goldman Sachs, τη CVC και άλλα “ευαγή ιδρύματα” αυτού του τύπου.

Διαβάστε τη συνέχεια στο www.konstantakopoulos.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.